Een soort van liefde

Alicja Gescinska

Fictie

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Na de dood van haar vader, een gerenommeerde professor Duitse cultuurgeschiedenis, staat Elisabeth voor de taak zijn huis leeg te maken. Doordat ze nooit goed met haar vader op kon schieten, lijkt deze opdracht aanvankelijk niet erg zwaar. Maar wanneer Elisabeth een brief ontvangt, geadresseerd aan haar vader, openen zich kamers van het verleden waarvan ze niets wist.
Elisabeth en Anna, twee vrouwen die elkaar nooit hebben gekend, blijken elkaars leven in een definitieve plooi gelegd te hebben. Het is te laat om dat te veranderen, maar misschien is het nog niet te laat om het te begrijpen.
Een soort van liefde vertelt het verhaal van vele soorten liefde: van een moeilijke liefde tussen vader en dochter, en van een onverhoedse liefde tussen een oudere professor en een jonge studente. Lichamelijk, geestelijk, hartstochtelijk of ingehouden, steeds is de liefde ongrijpbaar en ambivalent.
‘De tijd heeft littekenweefsel over mijn hart gevormd. Het is een andere pijn, een ander verdriet. Een mens verhuist in de tijd, weg van de kern van zijn droefenis, naar de periferie van de pijn, naar de leegte van het gemis. Missen is de voorstad van verdriet. Daar woon ik.’

Wat anderen schrijven over dit boek

Mooi verhalend geschreven doch naar mijn mening te weinig diepgang in de personages en soms ongeloofwaardig.

dit is klasse!zo mooi! prachtige taal! dit leest als een trein!

Dit boek is een sterke aanrader. Hopelijk schrijft Alicja nog veel meer romans. Dit is het beste nederlandstalige boek dat ik de laatste jaren heb gelezen.

Mooi verhaal. Leuke schrijfstijl van Alicija!

Prachtige opbouw, leuke gedachtenkronkels. Leest enorm vlot, op paar dagen uit.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!