Wat anderen schrijven over dit boek

Door Laura Janssens

op 14/11/2021

Net zoals de titel je al vertelde, sterven ze op het einde. Maakt dit het boek minder interessant om te lezen, absoluut niet! Leven versus sterven, een ding waar wij dagdagelijks mee geconfronteerd worden, al beseffen we het niet al te goed. Het leven is kort, dit laat het boek je toch wel realiseren. Mateo en Rufus, de twee hoofdpersonages, zijn hier maar al te goed achter gekomen. Het boek sleurt je vanaf het begin al mee in het verhaal en eens je begint te lezen, leest het wel vlot. Het einde stelt ook niet teleur, tot op de laatste zin bleef het boek spannend. Het is niet de wanneer of wat, dat het einde zo goed maakt, maar de hoe. De schrijver weet je zeker te verrassen ondanks dat je weet dat ze zullen sterven. Het boek is goed ingedeeld in grotere delen met daaronder kleinere hoofdstukjes per persoon en het tijdstip erbij. Dat er vanuit verschillende personages werd verteld met hun perspectief over de dood was wel een mooie afwisseling. Als laatste kan ik je dan ook nog vertellen dat Rufus (17) en Mateo (18) zoals tieners praten en niet formeel, dit geeft een echte meerwaarde omdat het zo nog echter lijkt. Ik zou dit boek dus ook zeker aanraden en wie weet leren wij allemaal wel iets bij van Rufus en Mateo die genieten van de tijd die ze nog hebben.

Lees meer

Door Francis Ooms

op 14/11/2021

Mateo Torrez en Rufus Emeterio zijn twee jongens van 18 jaar die gebeld worden door Death-Cast. Dit betekent dat ze die dag beiden zullen sterven. Ze vinden elkaar door 'Last Friend', een app gemaakt voor mensen die zijn opgebeld door Death-Cast om iemand te hebben om hun laatste dag mee te beleven. Verder in het verhaal zal je lezen hoe ze de laatste uren van hun leven zullen doorgaan.

They both die at the end is één van de weinige boeken die ik met plezier heb uitgelezen. In het boek zie je het perspectief van beide personages en het verschil in hun persoonlijkheden wat het een erg interessante leeservaring geeft. Het laat je ook nadenken over wat je nog allemaal zou willen doen in je leven.

Lees meer

Door Liv Nevelsteen

op 13/11/2021

They both die at the end is geschreven door Adam Silvera. Hij weet je vast te pakken tot op het laatste moment. Laat je niet misleiden door titel. Ze gaan dood op het einde, maar ze hebben nog een hele dag te leven. Het verhaal is zo inleefbaar geschreven dat je na dit boek niet meer dezelfde persoon bent. Je leert hoe je de persoon wordt die je wilt zijn zonder dat angst je tegenhoudt.
Het verhaal wisselt telkens af van hoofdpersonage en af en toe komt er een ander personage aanbod. Je zou denken dat dit het ingewikkeld, maar alles speelt zo hard op elkaar in dat het een prachtig samenhangend verhaal wordt. Het is zeker een aanrader als je er even tussenuit wilt.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief