Jij

Door Zoran Drvenkar

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Neem een man die door heel Duitsland reist en geen genade kent. Waar hij komt blijft niemand leven. Noem hem 'de reiziger' en vrees hem. Neem vijf vriendinnen die de chaos binnenlaten en op de vlucht slaan. Noem hen 'de lieve sloeries' en mijd hen. Neem een vader die wordt achtervolgd door het verleden en over lijken gaat om zijn doel te bereiken. Stel je voor dat hij tegen elke prijs de vijf vriendinnen wil grijpen. Noem hem 'de rekenaar' en mijd ook hem. Allen bewegen zich naar elkaar toe, gedreven door wraakzucht en zich onbewust van het feit dat JIJ ze observeert... Na zijn internationale bestseller Sorry komt Zoran Drvenkar opnieuw met een uiterst geraffineerd gecomponeerde roman. Het gaat om vriendschap, om ouders en kinderen - en om het donkere verlangen van de mens naar chaos en gruwelijkheid.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Katrijn Van Mol

op 24/05/2018

‘Jij’ vertelt over het verhaal van De reiziger, een mysterieuze man die om de paar jaar vele mensen vermoordt en nooit gevat wordt, van 5 tienermeisjes die een hechte club zijn, niemand zal ooit tussen hen komen, van Ragnar, een vader die zijn verleden niet los kan laten en zijn broer dood aantreft en van nog enkele andere personages.
De 5 meisjes vinden heroïne, willen deze verkopen maar lopen zo tegen de eigenaar hiervan. De vriendinnen vluchten vanuit Berlijn naar Noorwegen. Natuurlijk wil de eigenaar koste wat het kost de meisjes te pakken krijgen en volgt hen. Deze reis brengt veel doden met zich mee. Ook de reiziger gaat op een bepaald moment met hen mee en uiteindelijk komt alles (en iedereen) bij elkaar in Noorwegen.

Alles wordt verteld in de JIJ-vorm wat in het begin even raar is om te lezen maar je voelt je meteen betrokken in het verhaal.
Elk hoofdstuk wordt verteld uit het perspectief van een ander personage. Er zijn best wel veel personages dus soms is het even lastig en moet je nadenken over wie zijn verhaal het juist gaat. Maar al bij al heeft mij dit niet gestoord.
Een boek van ongeveer 500 pagina’s die mij van het begin tot het einde toch wel heeft kunnen boeien.
Ik ben ook nieuwsgierig geworden naar meer werk van Zoran Drvenkar. ‘Sorry’ is het enige boek van hem dat ook in het Nederlands is vertaald, dus ga ik verder op zoek in andere talen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief