1793

Door Niklas Natt Och Dag

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
1793. Stockholm is in de greep van paranoia en samenzweringen. En dan wordt er een gruwelijk verminkt lichaam opgevist. Een romp en een hoofd, zonder ogen. Onderzoek wijst uit dat er maandenlange martelingen aan vooraf hebben moeten gaan. Voormalig jurist Cecil Winge staat voor de ogenschijnlijk onmogelijke taak om de identiteit van de romp én van de moordenaar te achterhalen. Het zal zijn laatste zaak worden, want door tuberculose nadert het einde van zijn dagen.

Zijn pad voert hem tot diep in de sadistische clandestiene organisaties van de Zweedse elite. Maar ook tot in de genadeloze standenmaatschappij, waar sloebers en zwendelaars alles op alles moeten zetten om te overleven.

Natt och Dag schildert in 1793 een overweldigend portret van het achttiende-eeuwse Zweden, waar poederpruiken vertrapt in de goot liggen. Wars van alle romantiek toont hij het echte, soms ongekend ruwe leven in de statige straten en de smoezelige steegjes van Stockholm, met haarscherp politiek inzicht en een geraffineerd plot.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Christiane Helon

op 30/04/2019

Naar mijn mening te grauw, kon mij niet meeslepen.

Lees meer

Door Lieven Cooreman

op 24/08/2018

De beste misdaadroman die ik al gelezen hen, alhoewel ik mij afvraag of dit boek wel zo moet bestempeld worden. Historische roman is een veel betere beschrijving. Het boek verschaft u een dagelijks beeld van Stockholm en dan eerder de armoede, het drinken, bedelaars, enz...De 3 verhalen zijn zeer mooi beschreven en komen allemaal tot 1 geheel samen. Soms gruwelijk tot degoutant maar niet storend. Een kaart van Stockholm uit die tijd was wel handig geweest. Aanrader.

Lees meer

Door Stijn Tuypens

op 22/08/2018

Het was worstelen door de eerste 100 pagina's maar daarna sleept het verhaal je wel mee. En wil je weten hoe de verschillende puzzelstukken in mekaar vallen.

Lees meer

Door Geert Claus

op 07/08/2018

Sterk debuut van deze schrijver. Ik vind het eerste deel van het boek wel iets te langdradig. Eenmaal daar voorbij is het zeer meeslepend.

Lees meer

Door Chris Verhaegen

op 06/08/2018

Heel goed boek, spannend en bij wijlen gruwelijk. Historische context is correct en bovendien voor een debuut een heel fijn boek. Een schrijver om verder op te volgen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief