Arthur en George

Door Julian Barnes

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Groot-Brittannië, eind negentiende eeuw. Arthur en George groeien op in verschillende werelden: Arthur in de gegoede middenklasse van Edinburgh, George in de pastorie van een klein plattelandsdorpje. Jaren later kruisen hun paden elkaar bij een sensationele rechtszaak. George Edjali is half Indiaas en als zijn familie dreigbrieven ontvangt lijken die uit racistische overwegingen geschreven. Dan blijkt George tot zijn verbazing zélf een verdachte en wordt hij veroordeeld. Als Arthur Conan Doyle, inmiddels beroemd als schrijver van de Sherlock Holmes-verhalen, leest over zijn lot, is hij vastbesloten de onschuld van George te bewijzen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Marc Dilliën

op 30/06/2020

Boeiend, goed verteld verhaal waarin het onderhuids racisme in het Engeland van de 19° eeuw duidelijk naar voren komt. De schrijver slaagt erin om het racisme, welke misschien in elk van ons schuilt, leidt tot een veroordeling van een gemengd Schotse-Indische man op het Engelse platteland. We krijgen een goed beeld van de Engelse samenleving van die periode, de werking van politie en gerecht en als toetje het levensverhaal van Arthur Conan Doyle, de bedenker van Sherlock Holmes.
Goed geschreven, boeiend, met een diepere laag, misschien soms iets te uitvoerig, maar zeker één om te lezen en te koesteren.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief