Wil

Door Jeroen Olyslaegers

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet tegelijk zien te overleven als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem en haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden. Wilfrieds artistieke mentor, Nijdig Baardje, wil juist alle joden vernietigen. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden, probeert Wilfried te overleven terwijl de jacht op de joden onverminderd verdergaat. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen. Een ambitieuze, veelzijdige roman die de lezer niet los zal laten. Olyslaegers bewees zijn meesterschap al eerder, maar met WIL zal hij menigeen volstrekt verrassen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Nadia Huyge

op 21/11/2020

Een heftig boek. De “gij”-vorm waarin het geschreven is vraagt (van mij) wat meer inspanning maar het lezen absoluut waard. Ik vraag me af wat ik zelf zou gedaan hebben mocht ik in zijn plaats zijn geweest. Één ding is me alvast duidelijk geworden door de vele documentaires op tv en boeken zoals deze : de wereld was niet zwart-wit maar vele tinten grijs.

Lees meer

Door Krissie de Waard

op 13/04/2020

Een boeiend verhaal van begin tot eind. Het was even wennen aan de stijl, maar ik vind dit boek een absolute aanrader! Het laat je vooral nadenken waartoe mensen in staat zijn...

Lees meer

Door Sofie D'hoore

op 21/12/2019

Het is heel goed geschreven maar ik kwam niet zo goed in het verhaal. Waardoor ik het niet graag gelezen heb.

Lees meer

Door Ilse Van der Hasselt

op 07/03/2019

Prachtige dans op de grens tussen goed en kwaad. Een absolute aanrader voor jong en oud! Bovendien relevant om het tijdsgewricht van toen èn vandaag beter te kunnen kaderen.

Lees meer

Door Marc Dilliën

op 23/02/2019

Dit boek is overladen met lof en ik kan hier alleen maar voor de volle honderd procent mee akkoord gaan.
Goed geschreven in een mooie, beeldende taal, er zijn een aantal bladzijden die doen denken aan L P Boon, ja zelfs aan Claus.
Wat ik mij afvroeg bij het lezen van dit boek was wat ik zelf zou doen moest ik in de positie van Wilfried Wils terechtkomen, achttien jaar, begin van een uitzichtloze oorlog en dan via via als hulpagent kunnen aangesteld worden in Antwerpen. Zou ik de weg van Wilfried opgaan, laveren tussen links en rechts, van alle walletjes mee-eten, goed staan met het verzet en met de collaborateurs, zodat niemand nog klaar ziet. Dit boek doet nadenken en alleen al daarom is het zo belangrijk en is het lezen ervan een geweldige ervaring.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief