Wil

Jeroen Olyslaegers

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet tegelijk zien te overleven als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem en haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden. Wilfrieds artistieke mentor, Nijdig Baardje, wil juist alle joden vernietigen. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden, probeert Wilfried te overleven terwijl de jacht op de joden onverminderd verdergaat. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen. Een ambitieuze, veelzijdige roman die de lezer niet los zal laten. Olyslaegers bewees zijn meesterschap al eerder, maar met WIL zal hij menigeen volstrekt verrassen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Een noodzakelijk boek in deze tijden van groeiende xenofobie.

Het boek verteld een meeslepend en realistisch verhaal over de Tweede Wereldoorlog die door Antwerpen was getrokken. Ook haalt het boek vele thema’s aan die nu de dag nog aanbod komen zoals liefde, haat, wraak. Het verhaal toont de lezers hoe mensen tegenover andere culturen kunnen zijn. Ten slotte leest vlot en is prachtig geschreven, zeker een aanrader.

Mooi en vlot geschreven oorlogsverhaal, maar nog elke dag actueel

Boeiend boek, schitterende schrijfstijl.
Geeft een goed beeld wat oorlog met mensen doet en waartoe rassenhaat kan aanzetten.
In die zin zeer actueel

Sterk staaltje genuanceerde geschiedenis in romanvorm. Over hoe mensen keuzes maken of meerollen in keuzes. Zeer graag gelezen.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!