De kracht van hoop

Door Bleri Lleshi

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Verhalen van hoop liggen voor het oprapen. Of het nu gaat om Spaanse slotenmakers die weigeren mensen uit hun huis zetten, Britse schoonmakers die een waardig loon afdwingen, Duitse piloten die weigeren vluchtelingen te deporteren of Belgische gezinnen die vluchtelingen opvangen. De vraag is: waarom kennen we die voorbeelden nauwelijks? Waarom heerst de negativiteit? ‘In tijden van cynisme zijn we hoop steeds meer als iets naïefs gaan zien’, stelt filosoof en jongerenwerker Bleri Lleshi. ‘Terwijl hoop ons net vooruitstuwt, ook in moeilijke dagen. Vanuit hoop kunnen we positieve veranderingen realiseren, hoe klein ook.' In dit boek verweeft Lleshi inspirerende voorbeelden van vandaag met het leven en denken van Martin Luther King jr., die een halve eeuw geleden werd vermoord. Lleshi benoemt de wanhoop die er is, gaande van ongelijkheid tot en met machteloosheid. Maar hij laat ook zien hoe we van onderuit macht opbouwen en hoop mogelijk maken. Hij pleit voor verzet, engagement en hoop. Want de geschiedenis toont aan: hoop kan de wereld veranderen. Met een voorwoord van Jerry Afriyie

Wat anderen schrijven over dit boek

Door TAZ (Theater Aan Zee)

op 07/06/2018

Vier thema’s en boeken - kunst en zorg, opstand, populisme en betrokkenheid - worden tijdens ons non-fictie programma op TAZ onderwerp van debat. Een wisselend panel buigt zich over een boek en biedt verrassende inzichten en kennis.

Op zaterdag 28/07/2018 verschijnt De kracht van hoop van Bleri Lleshi onder het thema ‘betrokkenheid’. Moderator Gui Polspoel gaat in gesprek met Bea Cantillon, Elvis Peeters en Ignaas Devisch.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief