Vaslav

Arthur Japin

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Op het hoogtepunt van zijn roem staakt de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski zijn optreden, richt zich tot zijn publiek en zegt: `Nu is het kleine paardje moe. De rest van zijn leven, nog 31 jaren, brengt hij door zonder te dansen en zonder te spreken. Hoe komt iemand tot zo n beslissing en wat betekent dit voor de mensen om hem heen; zijn voormalige geliefde, zijn vrouw en dochtertje, en hun bedienden?

Wat anderen schrijven over dit boek

Meeslepende historische roman over het leven van de beroemde danser Nijinski en geschreven vanuit de gezichtshoek van verschillende personages met als sleutelmoment de dag van zijn laatste optreden dat eindigt met zijn verzuchting " Nu is het paardje moe".

Van dit boek heb ik echt genoten . Ik herlees het regelmatig . zo mooi geschreven . Elk woord , elke zin op zijn plaats . fantastisch !!!

Prachtige beklijvende geromantiseerde biografie. Goed geschreven in een verrassende opbouw. Speelt zich vooral af in Sankt-Moritz. Ook leuk als je er zelf bent geweest...

Prachtig boek, waarin ook de problemen van homosexualiteit in het Rusland van die tijd verwerkt zijn. Leuk dat het boek gebaseerd is op historische feiten - zie Wikipedia voor vergelijking.

ik had nog nooit van Vaslav gehoord ... maar die man heeft dus ook echt bestaan !
Ik heb hem mogen leren kennen. Was hij echt zoals Japin vertelt ? Het is zeer plausibel , maar zelf mocht het niet waar zijn , is het nog steeds een mooi , maar triestig verhaal ...

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!