Post mortem

Peter Terrin

Fictie

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
`Wegens nogal moeilijke tijden in de familie. De nog onbekende schrijver Emiel Steegman staat onder de douche als hem plots het ultieme excuus te binnen schiet om op het laatste moment te ontsnappen aan een opgelegd diner met een delegatie Estse collega's. Het is een banaal zinnetje, vaag en tegelijk dringend. De vraag hoe deze fictieve `moeilijke tijden ingekleurd zullen worden door een ambitieuze biograaf die ergens in de toekomst zijn mailverkeer uitpluist, laat hem niet meer los, en bezorgt hem een briljant idee voor een nieuwe roman. Manmoedig besluit Steegman dat de tijd gekomen is om voor het eerst zijn persoonlijk leven in de literaire strijd te werpen.
Tot Renée, zijn dochtertje van bijna vier, wordt getroffen door het noodlot
Een even intense als ingenieuze roman over de begeestering van een schrijver, de liefde van een vader en de angst van een man om na zijn dood zijn leven te verliezen.

Wat anderen schrijven over dit boek

'We zijn niet wie we zijn, we zijn wat de wereld van ons weet.' - Hermans, Herinneringen van een engelbewaarder

Deze quote aan het begin van het boek vat voor mij perfect samen waar deze hele roman over gaat.

Het is een literair geschreven roman in drie delen. Vooral deel een is niet zo makkelijk leesbaar. Het is een verhaal in een verhaal in een verhaal.

Het is een boek als een spiegel. Zo wordt werkelijkheid en fictie met elkaar verweven en weet je als lezer niet meer wat waar is en wat niet. De moeite waard om te lezen.

Zeer aangrijpend boek.


Van dezelfde auteur las ik ook : 'Yucca'.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!