Mannen die vrouwen haten

Stieg Larsson

Thriller en Detective

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én ze is een hacker van wereldklasse. Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Met hulp van Lisbeth Salander stuit Mikael op een spoor dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert … Mannen die vrouwen haten is het eerste boek in de succesvolle Millennium-trilogie, waarvan wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Wat anderen schrijven over dit boek

Over Stieg Larsson zijn Millennium-reeks kan je alleen maar in superlatieven spreken. En zeggen dat ik heel lang gedacht heb dat het maar een hype was. Maar toen ik ze alle drie in huis had, heb ik ze in één ruk uitgelezen tussen Kerst en nieuwjaar. Deze boeken hebben werkelijk alles wat je van een thriller verlangt!!

De eerste bladzijden waren doorbijten maar dan wordt het echt de moeite.
Heb de andere 2 delen ook gelezen.
Ook de vervolgdelen van David Lagercranz. Het moet gezegd dat het niet helemaal hetzelfde is maar dat Lagercranz het toch goed gedaan heeft en ik zijn boeken ook met plezier gelezen heb.

Als iemand mijn top 3 beste boeken vraagt, staan dit boek en de rest van de Millennium trilogie er altijd in.

Twee verschillende personages die elkaar leren kennen als loner werken op wonderbare manier samen in wat lijkt op een zoektocht naar een verdwenen meisje maar blijkt een familiegeheim te zijn.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Stem voor de LangZullenWeLezen-Trofee en win een boekenpakket

Welke boeken van het voorbije jaar winnen een LangZullenWeLezen-trofee? Dat beslis jij! Kies je favoriete boek uit onze longlist en maak kans op een mooi boekenpakket met alle winnende titels.

Stem op je favoriete boeken

Meld je aan om verder te gaan!