Huis in brand

Kamila Shamsie

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

De eens zo innige band tussen Isma en de jongere tweeling Aneeka en Parvaiz wordt zwaar op de proef gesteld als Parvaiz besluit in de voetsporen van hun overleden jihadi-vader te treden en verdwijnt. Dan komt Eamonn, zoon van een machtig politicus, in het leven van de zussen. is Eamonn Aneeka's ware liefde? Of het middel tot Parvaiz' bevrijding? Plots is het lot van beide families onlosmakelijk met elkaar verbonden en blijkt hoe verwoestend liefde en loyaliteit kunnen zijn.

Kamila Shamsie geeft met dit spannende en hartverscheurende verhaal een uiterst genuanceerde inkijk in de complexiteit van burgerschap, liefde, familie en verschillende culturen in Europa.

Wat anderen schrijven over dit boek

UIT! Tragische clash tussen familie, Islamitische Staat en westerse politiek.

Een Brits-Pakistaans gezin wordt verscheurd door fundamentalisme. De bevoegde minister, zelf moslim, treedt genadeloos op. Ook wanneer zijn eigen zoon in het verhaal betrokken geraakt.

De eerste 50 pagina's vond ik gezeur, maar toen begon ik het te snappen. Magistraal opgebouwd naar de complete ontsporing op het eind. Elk deel vanuit een ander, knap uitgewerkt personage verteld, waardoor je alle kanten van een droevige historie krijgt - waarin niemand wint en niemand gelijk heeft.

Dit is fictie maar raakt tegelijk Grote Thema's aan: de waanzin van de jihad, de belachelijke hypocrisie aan beide zijden (!) van die verfoeilijke War on Terror, de onmogelijkheid om voor iedereen goed te doen.

Lees mijn recensie: http://wimbackx.blogspot.com/2018/08/uitgelezen-huis-in-brand-brief-aan.html

Verrassende inkijk op een Engels gezin, van Pakistaanse afkomst, hoe radicalisme het leven opzuigt en bepaalt van tweeling en oudere zus. Als politiek en liefde dan nog een rol meespelen ontstaat een verbazend verhaal.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!