Huis in brand

Door Kamila Shamsie

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De eens zo innige band tussen Isma en de jongere tweeling Aneeka en Parvaiz wordt zwaar op de proef gesteld als Parvaiz besluit in de voetsporen van hun overleden jihadi-vader te treden en verdwijnt. Dan komt Eamonn, zoon van een machtig politicus, in het leven van de zussen. is Eamonn Aneeka's ware liefde? Of het middel tot Parvaiz' bevrijding? Plots is het lot van beide families onlosmakelijk met elkaar verbonden en blijkt hoe verwoestend liefde en loyaliteit kunnen zijn.

Kamila Shamsie geeft met dit spannende en hartverscheurende verhaal een uiterst genuanceerde inkijk in de complexiteit van burgerschap, liefde, familie en verschillende culturen in Europa.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Femke Moeyersoon

op 08/06/2021

Huis in Brand van Kamila Shamsie was een echte topper. Het verhaal geeft een zeer goede kijk op het leven van immigranten.
Het begin was niet echt mijn ding, ik vond het zelfs een beetje saai door de vele details die gegeven werden. Maar achterafgezien was het het lezen waard.
Een zekere aanrader dus!

Lees meer

Door M Eulaers

op 11/04/2021

Pakkend, liefde en terrorisme..

Lees meer

Door Liliane Weemaes

op 03/04/2019

Hartverscheurend verhaal.
Prachtboek.

Lees meer

Door bruno

op 06/01/2019

Er zijn zo van die boeken waarvan ik na lectuur vind dat iedereen die ik graag zie die ook moet lezen....Huis in Brand van Kamila Shamsie, Brits-Pakistaanse, is er zo een. Een herschrijving van de Griekse tragedie Antigone naar deze verwarde, complexe, donkere tijden. Een noodzakelijk, geniaal boek. Leve de vrouwelijke schrijvers. Na Ali Smith met Herfst is dit het tweede absolute meesterwerk dat ik vorig jaar mocht lezen.
Wat dit boek zo goed toont, is hoe we allemaal onderhevig zijn aan de krachten van de tijd waarin we leven, hoe de wetten het geluk van mensen in de weg staat, hoe de keuzes die mensen maken ingaan tegen die wetten en dus gevolgen hebben die verscheurend zijn...wat me raakt, is hoe we in deze wereld uit elkaar gerukt worden, wij mensen van goede wil die alleen maar een beetje liefde willen.

Kamila Shamsie legt ons in haar verhaal over vrijheidsstrijders, familie, migratie, loyaliteit, liefde, vaderschap, identiteit, leiderschap, sociale media (....) verscheurende keuzes voor. Maar bovenal vertelt ze een verhaal waar alle kranten, tabloids en andere vlugge media een punt aan kunnen zuigen omdat zij oog heeft voor wie mensen echt zijn....een boek dat je simpelweg moet gelezen hebben. Mijn gedacht.

Lees meer

Door Tom De Cock

op 12/09/2018

UIT! Tragische clash tussen familie, Islamitische Staat en westerse politiek.

Een Brits-Pakistaans gezin wordt verscheurd door fundamentalisme. De bevoegde minister, zelf moslim, treedt genadeloos op. Ook wanneer zijn eigen zoon in het verhaal betrokken geraakt.

De eerste 50 pagina's vond ik gezeur, maar toen begon ik het te snappen. Magistraal opgebouwd naar de complete ontsporing op het eind. Elk deel vanuit een ander, knap uitgewerkt personage verteld, waardoor je alle kanten van een droevige historie krijgt - waarin niemand wint en niemand gelijk heeft.

Dit is fictie maar raakt tegelijk Grote Thema's aan: de waanzin van de jihad, de belachelijke hypocrisie aan beide zijden (!) van die verfoeilijke War on Terror, de onmogelijkheid om voor iedereen goed te doen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief