De Japanse tuin

Door Pieter Aspe

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd

Hasselt. In het water van de Kom aan de Kolenkaai, vlak bij een bekende discotheek, steekt het hoofd van het lijk van een jonge man boven het dunne ijslaagje uit. Een zestienjarige discotheekbezoekster die over de kaaimuur staat te kotsen, doet de lugubere ontdekking. De charmante hoofdinspecteur Lies Rutten en Rudi Nelissen, een collega met wie ze het bijzonder goed kan vinden, gaan op onderzoek uit. Ze begeven zich naar de Provinciale Bibliotheek van Hasselt, want op het lichaam van het slachtoffer werd een lidkaart van de bibliotheek gevonden, de enige verwijzing naar zijn mogelijke identiteit. Onvermoede zaken komen aan het licht. Dat de speurders zelf ook geen onberispelijke levenswandel hebben, geeft De Japanse tuin de extra dimensie die Aspe-fans zozeer op prijs stellen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Jill Nys

op 13/11/2018

Het boek is zeker een aanrader, het is een spannend boek waardoor je wil blijven lezen het hele verhaal lang. Soms is het wel een beetje ingewikkeld door het moeilijke taalgebruik maar als je even verder leest, wordt alles duidelijker. Ik vind het vooral interessant dat het verhaal zich op een bestaande plaats afspeelt, hierdoor kan je je inbeelden hoe het zou geweest zijn als je er bij was. Ook was het boek ondanks de lengte niet ingedeeld in hoofdstukken, dit was de eerste keer dat ik een boek las dat niet was ingedeeld in hoofdstukken. Ik vond dit wel interessant omdat ik hierdoor niet kon stoppen met lezen. In het algemeen vond ik het een zeer goed boek en heeft het einde me toch weten te verrassen.

Lees meer

Door Isa Eykens

op 12/11/2018

Het is een zeer realistisch boek waardoor je meegesleept wordt in het verhaal. bovendien kon je je erg inleven in de personages want de karakters werden zeer duidelijk beschreven. Het taalgebruik was professioneel maar toch vlot om te lezen, de schrijver wist merkelijk hoe het er aan toe gaat in het echte leven bij de politie. Ook kon je de situaties en plaatsen goed inbeelden in je hoofd. De plaatsen die voorkwamen in de misdaadroman bestaan namelijk echt en dat maakt het interessant. Daarnaast kon je het verhaal goed volgen omdat de auteur in een hij-vertelstandpunt verteld, je kent dus de gevoelens van iedereen. Kortom vind ik dat het verhaal goed in mekaar zat en door de schokkende gebeurtenissen bleef het ook zeer spannend om te lezen.

Lees meer

Door Danny Van Diest

op 08/08/2018

Spannend verhaal alleszins. Vooral interessant omdat de locaties kloppen. Aspe (of medewerker)onderzoekt de locaties. Dat vind ik tof.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief