Als je iemand verliest die je niet kan verliezen

Door Ish Ait Hamou

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Soms kan het behoorlijk fout gaan. Dat is precies wat er gebeurt bij dokter Sheila. Het leven lachte haar toe. Ze was een topchirurg, werkte in een vermaard ziekenhuis en had de beste man ter wereld. Tot het noodlot haar genadeloos trof.

Sheila wordt overgeplaatst naar een eenvoudig ziekenhuis in een klein stadje en zal daar moeten vechten tegen vele vooroordelen. En vooral tegen zichzelf. De spoken in haar hoofd zijn immers een goed bewaard geheim. Onderweg naar haar nieuwe leven ontmoet ze in de trein Sulayman, een Palestijnse vluchteling die twee jaar in het land verblijft. Een paar dagen later komt er een spoedgeval binnen in het nieuwe ziekenhuis. Een man is zwaar toegetakeld door messteken. Dokter Sheila wordt erbij gehaald. Ze is bloednerveus. Ze wil vooral niet dat de geschiedenis zich herhaalt…

Ish Ait Hamou bedacht voor Te Gek?! een onwaarschijnlijk verhaal. Elke zin is het waard om drie keer gelezen te worden, en tegelijk wil je zo snel mogelijk naar de volgende bladzijde. In januari 2016 gaat een intensieve campagne van start waarvan Selah Sue het meterschap op zich neemt.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Jolien Buckens

op 14/09/2021

Kort verhaalt dat je keihard opslorpt.

Lees meer

Door M Eulaers

op 24/08/2021

Greep me bij de keel. Taal, beschrijvingen, verhaal, beklijvend. Mensen van vlees.. en bloed

Lees meer

Door Ann Meersseman

op 20/04/2021

Een zeer vlot geschreven boek dat eveneens heel vlot leest maar in gedachten blijft sluimeren. Verlies van een kennis, een vriend of dierbare. Een spontane ontmoeting die uitgroeit tot een heel boeiende en diepgaande kennismaking en communicatie. Twee totaal verschillende werelden, levens ervaringen en kijk op het leven. Aandacht hebben voor 'kleine dingen'. Stilstaan bij 'het gewone. Het leren omgaan met taal, humor.... Tal van deze en andere aspecten komen aan bod in dit korte werk en stemmen na het lezen van het boek tot nadenken. Een boek om zeker nog eens te lezen.

Lees meer

Door Safaa DA

op 02/04/2021

Persoonlijk vond ik het een zeer ontroerend en aangrijpend verhaal. Ik denk dat iedereen zich zou kunnen herkennen in het boek, aangezien iedereen wel eens een dierbaar persoon verloren is. Ook al heb ik een voorkeur voor andere genres dan deze, was ik er van begin tot eind erg aan gehecht. Het boek leest heel vlot, niet enkel omdat er een klein aantal pagina’s is, maar ook door de schrijfstijl ervan. In het boek is er een grote wisselwerking tussen het ziekenhuis, waar de hoofdpersonage aan het vechten is voor zijn leven, en de trein waar hij rustig babbelt. Hierdoor wordt het verhaal van begin tot eind spannend en is er een zekere dynamiek. In het verhaal zelf komen verschillende mooie en rakende zinnen aanbod dat iedereen zou moeten lezen. Persoonlijk werd ik, na het lezen van dit boek, een beetje sprakeloos. Het is precies door al deze punten dat ik het boek een echte aanrader vind.

Lees meer

Door Henri Deruyck

op 24/02/2019

Dit boek is zeker een aanrader, het is spannend van het begin tot het einde. Wat wel moeilijk is, zijn de tijdssprongen waardoor je af en toe toch moeilijkheden hebt om te kunnen volgen. Het boek is vlot geschreven en zeker niet langdradig. Gezien de omvang van het boek is dit een ideaal verhaal voor mensen die niet zo graag lezen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief