De Spaanse griep

Laura Spinney

Geschiedenis

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Honderd jaar geleden werd de mensheid getroffen door een ongekende catastrofe, waarvan de gevolgen nog steeds voelbaar zijn.

De Spaanse griep, die van 1918 tot 1920 tussen de 50 en 100 miljoen slachtoffers maakte, was de grootste menselijke ramp van de geschiedenis. En toch kennen we de Spaanse griep vooral als een voetnoot bij de Eerste Wereldoorlog. In dit boek vertelt Laura Spinney het verhaal van een pandemie die zich uitstrekte over de hele wereld. Vanuit het perspectief van hen die het meemaakten, laat ze zien hoe de mensheid op de proef werd gesteld door een allesverwoestend virus. Ze toont aan dat de Spaanse griep minstens zo belangrijk was als de twee wereldoorlogen in het verstoren – en vaak permanent veranderen – van de wereldpolitiek, relaties tussen rassen, gezinsstructuren, de medische wetenschap, religie en de kunsten.

Wat anderen schrijven over dit boek

Zeer interessant boek over de griepepidemie van kort na WO I. Deze epidemie waaraan meer mensen zijn gestorven dan aan de grote oorlog. Een belangrijk gegeven daarbij is dat het voornamelijk dertigers en veertigers waren die de Spaanse griep niet overleefden en niet de ouderen!

Vraag aan 10 vrienden wat de grootste ramp is van de twintigste eeuw. Een enkeling zal de titel van dit boek als antwoord geven. Mooi en goed gedocumenteerd boek over deze pandemie tussen 1918 en 1920. Géén voetnoot van de Eerste Wereldoorlog.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!