De zon en haar bloemen

Door Rupi Kaur

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Van de internationale bestsellerauteur van Melk en honing verschijnt op 1 september de langverwachte tweede dichtbundel in vertaling. Een verzameling gedichten over groei en helen, over waar je vandaan komt en over een thuis vinden in jezelf. Verdeeld in vijf hoofdstukken en geïllustreerd door Rupi Kaur zelf, neemt De zon en haar bloemen je mee op een prachtige reis van verwelken, vergaan, wortelen, ontkiemen en bloeien. Een viering van de liefde in al haar vormen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 14/01/2021

De zon en haar bloemen. Door Rupi Kaur.

Als fan van Rupi is dit niet mijn eerste bundel van haar. Als echte fan van Rupi heb ik deze zelfs al in de oorspronkelijke versie: The sun and her flowers.

Ik ben dol op haar woorden, die niet zo maar poëzie zijn; ze zijn empowerend, feministisch, genezend. Sommige gedichten of delen ervan lezen als mantra’s, als toekomstige tattoos. Zo een belangrijke teksten moet je bij herhaling lezen, om ze diep in je hoofd, hart en ziel te nestelen. Het helpt dan om ze in twee talen te lezen. Zo vat je de kern én de nuance. Als er trouwens ooit een tweetalige editie komt wil die ik natuurlijk ook :)

Het is niet onbegrijpelijk dat Femina Libera, de feministische leesgroep, Kaur ook al eens besproken heeft. Er valt veel te zeggen over haar. Ze heeft wereldwijd al zo veel mensen beïnvloed, getroost en zelfs geïnspireerd (Instagram staat vol met dichters die de nieuwe Rupi willen worden). Ze heeft van haar pijn en verdriet schoonheid en kracht gemaakt. Iets wat haar kapot had kunnen maken heeft haar gebracht waar ze nu staat; op een wereldwijd podium. Haar woorden en tekeningen zijn van een eenvoudige schoonheid, rauwheid en puurheid die je direct als echt Rupi erkent.

Dikke merci aan uitgeverij Orlando om deze parel zo mooi te laten vertalen (door Anke ten Doeschate)!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief