Kamer

Emma Donoghue

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Een beklemmende en fascinerende roman die je nooit meer vergeet De meesterlijke roman over de vijfjarige Jack, zijn moeder Mam en de Kamer waarin zij met zijn tweeën leven. Soms komt Ouwe Nick ’s nachts langs, dan moet Jack in de kast en kraakt het bed. Op een dag vertelt Mam aan Jack dat er buiten de Kamer ook een echte wereld is. Een wereld waarmee Jack na hun ontsnapping kennis kan maken. ‘Een mokerslag in boekvorm.’ Metro ‘Aangrijpend is een understatement.’ Gazet van Antwerpen

Wat anderen schrijven over dit boek

Dit boek heb ik op een weekendje uitgelezen, wat wilt zeggen dat het enorm spannend is. Het boek kent geen vuile, vulgaire of té directe taal waardoor het door iedereen gelezen kan worden. Soms heb je niet veel woorden nodig om duidelijk te maken wat er gaande is.
Een speciaal boek, maar vlot leesbaar met genoeg spanning. Verhaalt mooi hoe ook NA dergelijk verhaal er moeilijkheden blijven in iemands leven en hoe de maatschappij hier tegenaan kijkt.

Verhaal werd geschreven vanuit het standpunt van het jongetje, die opgesloten zit in ‘kamer’ met zijn mama. Je moet ervoor zijn, door de kindertaal, maar ik vond het niet storend. Ik wou blijven lezen, verveelde niet. Het einde vond ik wel wat saai, mocht vroeger in het verhaal stoppen. Ondanks het thema toch een mooi verhaal.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!