Kamer

Emma Donoghue

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
'Kamer' is een beklemmende en fascinerende roman van Emma Donoghue die je nooit meer vergeet. Het verhaal begint op Jacks verjaardag, hij wordt al vijf. Jack leeft met Mam in Kamer, waarvan de deur op slot zit. Kamer heeft alleen een dakraam en is elf vierkante meter groot. Jack is dol op televisiekijken; Dora de Explorer is zijn vriendin, maar hij weet dat wat hij op televisie ziet niet echt is. Alleen hijzelf is echt, en Mam, en de dingen in Kamer. En Ouwe Nick die 's nachts vaak komt. Dan zit Jack in de kast en kraakt het bed. Op een dag vertelt Mam hem dat er buiten Kamer ook een echte wereld is. Een wereld waarmee Jack na hun ontsnapping zal kennismaken.

Wat anderen schrijven over dit boek

Dit boek heb ik op een weekendje uitgelezen, wat wilt zeggen dat het enorm spannend is. Het boek kent geen vuile, vulgaire of té directe taal waardoor het door iedereen gelezen kan worden. Soms heb je niet veel woorden nodig om duidelijk te maken wat er gaande is.
Een speciaal boek, maar vlot leesbaar met genoeg spanning. Verhaalt mooi hoe ook NA dergelijk verhaal er moeilijkheden blijven in iemands leven en hoe de maatschappij hier tegenaan kijkt.

Verhaal werd geschreven vanuit het standpunt van het jongetje, die opgesloten zit in ‘kamer’ met zijn mama. Je moet ervoor zijn, door de kindertaal, maar ik vond het niet storend. Ik wou blijven lezen, verveelde niet. Het einde vond ik wel wat saai, mocht vroeger in het verhaal stoppen. Ondanks het thema toch een mooi verhaal.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!