De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

De Zonnekoning

Door Johan Beeck

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Lodewijk XIV (1638 - 1715) is de koning der koningen. Als absolute vorst vormde hij het onderontwikkelde en feodale Frankrijk om tot een gecentraliseerde staat die de machtigste natie van Europa zou worden. Eeuwige roem verwierf Lodewijk XIV dankzij Versailles, wat hij omtoverde van een jachtslot tot een van grootste en mooiste kastelen ter wereld. Zijn boeiende levensverhaal biedt een wervelwind aan veldslagen, intriges, minnaressen, kunst, mysteries...

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Patrick Thienpondt

op 24/06/2021

Een vlot geschreven geschiedenisboek met een toegankelijke taal. Misschien zijn niet alle eigen correct, maar het leest wel als een trein. Een aanrader ook voor een echte geschiedenis kenner.

Lees meer

Door Koen Van den Borre

op 11/03/2021

Een prachtig en vlot leesbaar boek over het leven van Louis XIV. Het leest als een roman en dan nog wel als een onvervalste pageturner. Het boek geeft een indrukwekkend beeld van de geschiedenis van Frankrijk en van Europa. Voor de anekdotiek: ik ben te weten gekomen dat Louis XIV ook in Liedekerke verbleven heeft, mijn gemeente van herkomst. Misschien moet ik toch eens werk maken van mijn stamboom. Hoe dan ook, dit boek is op alle gebied een klepper.

Lees meer

Door Frans De Baets

op 26/11/2020

Heel onderhoudend boek dat geschiedenis beschrijft op een manier dat een droge historische opsomming omgezet wordt tot een sprankelende inzage in de eeuw van het absolutisme!
Het enige wat ik er in mis is de link naar de naargeestige levensomstandigheden van het gewone volk.
Wat ik er ook uit distilleer is dat “absolutisme” ook kan onder de mantel van democratie!!!

Lees meer

Door Johan De Brauwer

op 07/06/2020

Een vuistdik boek over de tijd van Lodewijk XIV (1638-1715), de zonnekoning. Dit boek heeft me echt geboeid. De passie voor de geschiedenis blijkt alweer uit dit boek. Als je al in Versailles geweest bent, dan besef je dat dit boek de majestueuze sfeer van die tijd prachtig weergeeft. Johan Op de Beeck is een zeer goed verteller.

Lees meer

Door Jan Vanhoutte

op 14/08/2019

Heerlijk boek.
Dank aan Louis XIV voor zo'n interessant leven.
Dank aan Johan Op de Beeck om dit leven zo geestig te vertellen.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief