De Zonnekoning

Johan Beeck

Geschiedenis

4.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Lodewijk XIV (1638 - 1715) is de koning der koningen. Als absolute vorst vormde hij het onderontwikkelde en feodale Frankrijk om tot een gecentraliseerde staat die de machtigste natie van Europa zou worden. Eeuwige roem verwierf Lodewijk XIV dankzij Versailles, wat hij omtoverde van een jachtslot tot een van grootste en mooiste kastelen ter wereld. Zijn boeiende levensverhaal biedt een wervelwind aan veldslagen, intriges, minnaressen, kunst, mysteries...

Wat anderen schrijven over dit boek

Heerlijk boek.
Dank aan Louis XIV voor zo'n interessant leven.
Dank aan Johan Op de Beeck om dit leven zo geestig te vertellen.

Eerlijk toegegeven: ik zou het boek zelf nooit genomen hebben om te lezen. Omdat het boek gekozen is in de boekenleesclub, ben ik eraan begonnen. Ik hou meer van literair geschreven romans met veel 'showing'. Een autobiografisch geschiedenisboek kan dat uiteraard niet zijn. Het is 'telling', lezen en slikken.

Toch heeft het boek mij gefascineerd en kunnen meenemen van in het begin. De meeslepende schrijfstijl van Johan Op de Beeck maakten dat ik elke dag 25 pagina's heb gelezen tot deze turf uit was. Het is dan ook geschiedenis in een romanvorm en dat maakt het zo boeiend om te lezen.

Een meesterwerk.

Lees meer over het boek op https://linda020.webnode.be

Prima historische roman. Nadien ook nog naar de podcasts op Klara geluisterd, wat een mooie aanvulling is. De napoleon-boeken vond ik nog net iets beter dan De Zonnekoning, maar toch een aanrader die me er doet aan denken dat ik nog eens Versaille moet bezoeken.

Prachtig geschreven. Uitermate boeiend. Enig minpunt zijn de vele zetfouten (in de eerste druk).

Het legendarische leven van Lodewijk XIV in al zijn pracht en praal maar ook de tragiek en wreedheden van die tijd werden door Johan Op de Beeck op een heel meeslepende wijze beschreven. Een absolute aanrader.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!