Totaal onverwacht overlijdt de moeder van Peter Verhelst. Hij is getuige van de rouw van zijn vader en probeert daarbij ook zelf een weg te vinden in een proces vol rauw-realistische, mythische, zintuiglijke, essayistische en poëtische verhalen. Haast krampachtig graaft hij naar herinneringen. Tegelijk opent Verhelst op volstrekt originele wijze nieuwe werelden waarin edelherten, vissen, kunstwerken, witte katten en Japanse tuinen huizen.
Voor het vergeten is geen moederboek, en ook geen boek over de dood, maar een hartstochtelijke ode aan ons hakkelende, tastende verzet tegen betekenisloosheid en verdriet. Verhelst probeert met handen en voeten iets vitaals te scheppen. Iets wat we ons blijvend kunnen herinneren. Om eindelijk te kunnen vergeten.

Wat anderen schrijven over dit boek

Samen met "Uit de tijd vallen" van David Grossman, het mooiste boek dat ik ooit gelezen heb over rouw, verdriet, een eerbetoon aan iemand die je liefhebt. Gevoelens onder woorden brengend waar een gewoon mens geen woorden voor kent. Linkend aan schilderijen en dansvoorstellingen zodat je vanaf nu ze altijd anders zult bekijken, ervaren. Duizelingwekkende poëzie. Om nooit te vergeten!

Verhelst neemt op een duizelingwekkende manier afscheid van zijn moeder, die plotst sterft, in een uniek beschreven strijd met de herinnering en een edelhert. Omringd door tientallen kunstwerken, van Tuymans, Braeckman, Caravaggio. Weergaloos.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Stem voor de LangZullenWeLezen-Trofee en win een boekenpakket

Welke boeken van het voorbije jaar winnen een LangZullenWeLezen-trofee? Dat beslis jij! Kies je favoriete boek uit onze longlist en maak kans op een mooi boekenpakket met alle winnende titels.

Stem op je favoriete boeken

Meld je aan om verder te gaan!