De jongen in het graf

Toni Coppers

Thriller en Detective

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Leo Meersman is een van de wreedste seriemoordenaars van de laatste decennia. Hij kreeg in 2002 levenslang voor het misbruiken en vermoorden van zes jongens. Hoofdinspecteur Michel Masson is ervan overtuigd dat het er zeven waren. Hij weet zeker dat ook de vijfarige Arne in handen van Meersman is gevallen. Zijn lichaam is echter nooit gevonden. Zonder lichaam geen bewijs, maar ook geen verwerking voor de familie. Het is een cold case die Masson al een halve carrière bezighoudt en die hem diep in zijn ziel raakt. Op zijn sterfbed vraagt Meersman onverwacht om Masson te zien. Hij wil hem iets vertellen...

Wat anderen schrijven over dit boek

Boek in een ruk uitgelezen.
Deed me een beetje denken aan een ander boek (De Fluisterman), maar spannend met een verrassend einde.

De beste uit de reeks... maar Coppers overtreft iedere keer zichzelf. Dus uitkijken naar de volgende. (hopelijk opnieuw met Masson in een prominente rol)

Wederom een literair meesterwerkje van Coppers. Dit boek bevat weinig 'actiescenes' , maar kan toch bekoren. Geweldig hoe alles klopt en hoe mooi de puzzelstukjes in mekaar vallen. Wanneer komt de volgende ?

Hoewel het over een vreselijk thema gaat, (kindermisbruik en moord) weet Coppers op sublieme wijze de valkuilen te vermijden. Geen bloederige beschrijvingen maar degelijk speurwerk en weer eens een prachtrol voor Masson. Wat hou ik van die getormenteerde filosoof.

5 brilletjes

Toni Coppers heeft zichzelf overtroffen met deze misdaadroman. Het is een literaire misdaadroman die je van bij het begin te pakken heeft. De karakters worden uitgediept, het plot klopt als een bus en houdt je in de ban tot op het einde. Ook de mooie filosofische passages konden me echt bekoren.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!