De acht bergen

Paolo Cognetti

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
WINNAAR VAN DE PREMIO STREGA 2017

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Wat anderen schrijven over dit boek

Liefde voor de natuur en zalige, oorverdovende stilte, vriendschap, liefde......
Dit boek bevat een schat aan elementen voor een manier van leven waar velen onder ons wel eens naar verlangen en waarin "onthaasting " centraal staat.
Een weldaad voor ziel en geest.

Boeiend en vlot geschreven verhaal over vriendschap. Mooie natuurbeschrijvingen, zelfs in vertaling, maar waarschijnlijk moet je een grotere binding met het hooggebergte hebben om dit boek ten volle te kunnen smaken.

Heel mooi boek over (niet evidente) vriendschap, erg sfeervol, mooi geschreven.

Wat De Renner van Tim Krabbé is voor fietsers is, De Acht bergen voor wie van outdoor en bergen houdt. Zo poëtisch, zo uitnodigend. Lees het bij voorkeur boven de 1000 meter. En verdwaal in de opkomende mist. Heerlijk boek.

Mooi verhaal, ik leef en geniet mee van de natuur terwijl ik het lees.

Tegenvaller, moeilijk om geboeid te blijven lezen, weinig verhaal

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!