De acht bergen

Paolo Cognetti

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d'Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

Wat anderen schrijven over dit boek

Mooi verhaal. Aangrijpend en ontroerend.

Je waant je meteen mee midden in de bergen... Je beleeft de seizoenen alsof je er zelf bent. De schrijver Paolo Cognetti heeft het boek in de bergen geschreven in een gehuurd huisje. Resultaat is een verassend boek over echte vriendschap in een berglandschap. Aanrader.

Gelezen met een goed "berggevoel", wat in het echte leven meestal niet lukt...

Over hoe twee levens elkaar kruisen. De vriendschap die ontstaat en hoe dit verder evolueert over de jaren. Een sfeervol relaas dat vlot wegleest, maar het mist misschien toch wel wat diepgang. Geen spijt dat ik het gelezen heb:)

Eenvoudig beschreven, totaal geen complexiteit in dialoog, verhaallijn.
Maakt het zo dankbaar om traag te lezen en je een beetje te verliezen in de sfeer. Zeer geslaagd.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!