Slapende reuzen

Door Sylvain Neuvel

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
We zijn niet alleen...

Voor de lezers van The Martian en Dark Matter


Als Rose Franklin op haar nieuwe fietsje vlak bij haar huis in Deadwood, South Dakota rijdt, valt ze plotseling in een enorm gat in de aarde. Ze komt bij op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren vol staan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. Maar de brandweermannen die haar komen redden, staren naar een nog vreemder schouwspel: een klein, geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand.

Zeventien jaar later is het mysterie van dit bizarre artefact nog altijd onopgelost; de oorsprong, de maker en het doel zijn onbekend. Uitkomsten van de koolstofdatering tarten elk geloof, het leger schrijft het ene na het andere topgeheime rapport maar lijkt het nergens over eens te kunnen worden, theorieën worden verzonnen en nagenoeg onmiddellijk weer verworpen. Als men geen oplossingen vindt, begint met langzaam zijn belangstelling voor dit schijnbaar onoplosbare raadsel te verliezen.

Maar sommigen kunnen niet stoppen met zoeken naar antwoorden.

Rose Franklin is inmiddels een hoogopgeleide natuurkundige die een topgeheim team leidt om het mysterie van de gigantische hand te ontrafelen. Samen met haar collega's wordt ze aangestuurd door een naamloze man wiens macht en functie net zo mysterieus zijn als de herkomst van het object. Duidelijk is dat Rose en haar onderzoekers op het punt staan de meest merkwaardige ontdekking in de geschiedenis te ontrafelen, en de betekenis ervan voor de mensheid bloot te leggen. Maar als de stukjes van de puzzel eenmaal op hun plaats liggen, zal het resultaat dan juist een middel voor eeuwige vrede of een wapen voor massavernietiging blijken te zijn?

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Marcia van der Zwan

op 06/05/2018

Slapende reuzen is een ijzersterk verhaal dat je van begin tot eind in haar greep houdt. Centraal staat het mysterie rondom een bizar artefact: een reusachtige metalen hand die op aarde is gevonden. Samen met Rose Franklin wil je ontdekken waar de hand vandaan komt, wat de vreemde tekens op de hand betekenen en vooral: door wie de hand daar is achtergelaten. Algauw blijkt – zoals we op de cover al kunnen lezen – dat wij mensen niet alleen zijn in het universum. De vertelwijze, een bundeling van vraaggesprekken, audiodagboeken en nieuwsartikels, maakt dat je het verhaal stukje bij beetje kunt ontrafelen en tegelijkertijd een band opbouwt met de personages. De mysterieuze identiteit van de naamloze man en de bijzonder spannende cliffhanger doen verlangen naar het v ervolg. Een geniaal spannend verhaal.
>> Mijn complete recensie lees je op boekvinder.be

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief