De vrouw in het raam

Door A.J. Finn

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar? Niets is wat het lijkt in deze verslavende en volkomen onvoorspelbare psychologische thriller die doet denken aan het beste van Alfred Hitchcock.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Ivan Colman

op 22/06/2019

Ze drinkt. 1/4de van het boek gebeurt er niets. Ze hoort iets. Ze ziet iets. Ze neukt. En 40 pag van het einde begint het boek spannend te worden.

Een verschrikkelijk saai begin. Men is al dik voorbij pag 100 voordat er iets meldenswaard in het boek gebeurt. Ondertussen heb ik meermaals de neiging gehad het boek gewoon dicht te slaan en weg te leggen. Maar uiteindelijk heeft de verwachting mij voort geduwd en was het "ze hoort iets" een motivatie om verder te lezen. Na weer een eeuwigheid beschrijving van een zich zat zuipende lor krijgt men kruimeltjes interessante details die toch maken dat men verder leest. Tot 40 pag van het einde de ontknoping een beetje sullig aandoet. Neen, het is redelijk onverwacht, doch een beetje overtrokken.

Het boek moet het hebben van gesuggereerde spanning. Een beetje verwarring zaaiende details, die eigenlijk veel dieper zouden kunnen en mogen uitgespit worden. Ook voor diepgaande karakterbeschrijvingen moet men niet in dit boek zijn. Een zatte lor drinkt is zowat het diepste dat men gaat.

Neen dit is niet wat men van een goodreads debut award verwacht. Maar toch ben ik tot het einde geraakt. En moet ik toegeven dat dit zeker geen slecht boek is. Dus een drie brilletjes is wel op zijn plaats.

Lees meer

Door Viviane Vanwynsberghe

op 11/09/2018

 ik heb zo onwijs genoten van deze psychologische thriller dat ik vind dat iedereen dit boek moet gaan lezen. Als je van thrillers houdt, moet je deze echt lezen.
Ontzettend goed. Van begin tot eind briljant in elkaar gezet.

Lees meer

Door Ria

op 03/05/2018

Je word voortdurend op een verkeerd spoor gezet.
Spannend van begin tot einde.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief