Kop of munt

Door Karen Rastelli

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Veelbelovende debutante. Scherp geschreven, met gevoel voor suspense. Kruip in de huid van een jong meisje dat een groot geheim met zich meedraagt. Een indringend verhaal over donker en licht in de mens. Vanaf 14 jaar. Klaartje is haar broer Lars kwijt. Hij is gestorven, zal nooit achttien worden. Klaars mama sluit zich op in haar keuken, haar papa verliest zich in zijn werk. Met broer Sander deelt Klaartje een geheim. Een vreselijk geheim, dat de dood van Lars in een heel ander daglicht plaatst. Zwijgen wordt steeds moeilijker.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Johan De Brauwer

op 07/01/2020

Dit boekje leest als een sneltrein. Het is een mysterieus verhaal in amper 56 blz. De tragische problematiek van een incestrelatie tussen Lars en zijn 4 jaar jongere zus is schrijnend. De zelfmoord van Lars weegt zwaar op het verhaal. Een indringend verhaal. Maar, niet diepgaand.

Lees meer

Door Tom De Cock

op 02/10/2018

UIT! Ultrakort boekje over liefde, haat, verlies en schuld. Allemaal in 56 blz 😱

••• Klaartje rouwt om haar overleden broer. Ze slaapt in zijn trui, ze fietst op zijn fiets. Maar tegelijk was er zijn duistere kant. Een kant die alleen zij kende. Vertelt ze het? Of vertelt ze het niet?

••• Intrigerend, meeslepend, origineel. Een boeiende maar pikdonkere kijk op wat misbruik met een slachtoffer doet. Het misplaatste schuldgevoel, de emotionele storm, de twijfel. Met hier en daar een wrang lachje. Maar je wil toch vooral roepen: KIND, BLIJF DAAR TOCH NIET MEE RONDLOPEN! Ideaal leeslijstmateriaal. Niet moeilijk of lang, maar wel veel stof tot nadenken.

••• Wat me trouwens opvalt in bijna elk jeugdboek: dysfunctionele volwassenen, die vooral met zichzelf bezig zijn en geen benul hebben van wat er in hun kinderen omgaat. Ik hoop dat we dat in het echt beter doen. Echt. 😥🤦🏼‍♂️

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief