Het geheim van mijn man

Liane Moriarty

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
GROTE LETTER UITGAVE Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik er niet meer Stel je voor dat je man een brief aan je heeft ge¬schreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is. Cicilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echt-genote en moeder. Maar die brief gaat alles ver-anderen, en niet alleen voor haarzelf. Liane Moriarty heeft met Het geheim van mijn man een pageturner geschreven die je aan het denken zet: over hoe goed je degenen van wie je houdt eigenlijk kent - en hoe goed je jezelf uiteindelijk kent...

Wat anderen schrijven over dit boek

Heel vlot leesbaar. Je kan je perfect verplaatsen in de levens van de hoofdpersonages in Sydney. Maar ik las eerst 'Grote, kleine leugens'. En ik vond het een beetje teveel van hetzelfde.

"Het geheim van mijn man" is een echte pageturner! Het boek vertelt het verhaal van 3 vrouwen, die in het begin niets met elkaar te maken lijken te hebben, maar al snel komen hun verhalen samen tot één schitterend geheel.

Wat alles verbindt, is een brief die een duister geheim bevat. Deze schreef een man voor zijn echtgenote met de bedoeling dat ze deze pas zou vinden na zijn dood. Alles wordt dus op zijn kop gezet wanneer de vrouw de brief vindt terwijl haar man nog springlevend is.

Deze roman is geschreven in de alwetende verteller, wat extra spanning creëert, en de verteltrant is emotioneel, waardoor we ons nog meer kunnen inleven in de personages.

Ook bevat het verhaal een onverwachte plot, maar wat Moriarty’s werk pas écht top maakt, is de meesterlijk geschreven epiloog. In de twee laatste pagina's worden er nog zoveel plot twists aangebracht, dat je, zelfs dagen nadat je het boek al uit hebt, blijft fantaseren over hoe het had kunnen lopen.

Een echte aanrader!

“Het geheim van mijn man” is een vlot leesbare roman. In de drie eerste hoofdstukken worden drie totaal verschillende personages beschreven, die op het eerste zicht niets met elkaar gemeen hebben. Pas vanaf het vierde hoofdstuk wordt de link tussen de personages duidelijk en wordt er een verhaallijn geschetst.

De rode draad in het verhaal is een brief met een duister geheim, geschreven door een man aan zijn echtgenote. De brief is bestemd om geopend te worden na zijn dood, maar komt onverwacht al in haar handen terecht, terwijl hij nog springlevend is.

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de alwetende verteller. Na enkele hoofdstukken werd ik al volledig meegetrokken in het verhaal door de gedetailleerde observaties en de humoristische noot. Doordat er steeds meer nieuwsgierigheid wordt opgewekt naar de inhoud van de brief, is dit boek een echte pageturner. Het verhaal heeft veel onverwachte wendingen, en de plot is zeer doordacht.

Gezellig vakantieboek. Het verhaal wordt opgebouwd en komt samen na aantal hoofdstukken.

Ik heb genoten van dit boek. Het geeft zijn geheim niet te vlug prijs, waardoor het lekker spannend blijft.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!