Het meisje in de trein

Paula Hawkins

Thriller en Detective

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

'Een intrigerende psychologische thriller (...) goed geconstrueerd en intelligent entertainment.' - NRC Handelsblad
'Dit thrillerdebuut is zeer spannend en goed geschreven, de suspense wordt mooi geleidelijk opgebouwd, de plot is origineel, het einde verrassend.' - NBD Biblion
'Een bijna perfecte combinatie van psychologische thriller en puzzelroman nieuwe stijl.' - Het Parool
'Goed geconstrueerd en intelligent entertainment.' - NRC Next

Wat anderen schrijven over dit boek

Een goed boek, leest vlot, het einde is wel voorspelbaar.

Het boek 'Het meisje in de trein' is voor mij persoonlijk wel een topper onder de literaire thrillers, hoewel de synopsis geen grote verschillen toont met de andere thrillers. Toch zorgen een paar andere factoren dat dit boek een topper is. Namelijk de taal die wordt gebruikt is heel toegankelijk en zorgt ervoor dat er veel mensen probleemloos door het boek gaan. Ook de structuur en de indeling van het boek vind ik fascinerend, we kunnen namelijk constateren dat Hawkins niet gebruik maakt van een ordinaire indeling in hoofdstukken. Ze vertelt eigenlijk één verhaal gebruikmakend van verschillende perspectieven, namelijk die van de verschillende protagonisten (Megan,Rachel en Anna).

Dit boek is zeker een aanrader voor liefhebbers van thrillers!

Als je graag een excentriek boek wil lezen, is 'het meisje in de trein' het boek dat je zoekt.

Het verhaal gaat over een depressieve, alcoholverslaafde vrouw genaamd Rachel. Zij reist dagelijks met de trein van Ashbury naar Londen en terug. Rachel komt vanzelfsprekend telkens opnieuw voorbij hetzelfde leuke huizenrij in de buitenwijk van Londen en ziet daar telkens een paar, dat volgens haar, het perfecte stel is. Ze noemt hen ‘Jess’ en ‘Jason’ maar hun werkelijke namen zijn Megan en Scott. Een paar huizen naast dat van het stel woont haar ex-man, Tom. Hij woont nu samen met zijne nieuwe verloofde, Anna. In het boek wordt het verhaal vanuit verschillende oogpunten bekeken, namelijk uit die van Rachel, Megan en Anna. Dit zorgt ervoor dat het boek zo uniek is. Op een dag wordt de vrouw, Megan vermist. Rachel heeft iets verdachts gezien en stapt naar de politie. Hierdoor raakt ze betrokken in een reeks gebeurtenissen die gevolgen heeft voor haar en iedereen die ze kent.

De schrijfster heeft een heel goed gevoel voor structuur en dat maakt dat je het boek in een trein uitleest. Je kan je enorm goed inleven in het verhaal omdat het zo gedetailleerd is en dat is wat elke lezer uiteraard wil. Het verhaal zit daarenboven vol cliffhangers waardoor je als lezer zoals ik al zei, altijd wil verder lezen.

Had er meer van verwacht, niet spannend, voorspelbaar

leest vlot, maar ik vond het niet zo boeiend.

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!