Het meisje in de trein

Door Paula Hawkins

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
'Een intrigerende psychologische thriller (...) goed geconstrueerd en intelligent entertainment.' - NRC Handelsblad

'Dit thrillerdebuut is zeer spannend en goed geschreven, de suspense wordt mooi geleidelijk opgebouwd, de plot is origineel, het einde verrassend.' - NBD Biblion

'Een bijna perfecte combinatie van psychologische thriller en puzzelroman nieuwe stijl.' - Het Parool

'Goed geconstrueerd en intelligent entertainment.' - NRC Next

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Guido Bergmans

op 12/04/2022

OK, als thriller-detective is dit niet zo slecht. Het plot en de afwikkeling ervan bedoel ik. Alleen de manier waarop het gebracht wordt is behoorlijk vermoeiend. Politie komt er nauwelijks aan te pas, tenzij om domme dingen te doen op basis van vooroordelen. Alles wordt verteld vanuit het standpunt van drie verschillende ik-personen, allemaal jonge vrouwen van rond de dertig, zodat je dus constant in het hoofd van één van die drie vrouwen zit. En ik verzeker u, het is daar niet aangenaam toeven. Alle drie zijn ze een soort van kiekens zonder kop, die de psychische afwijkingen in wankele torens opeenstapelen. Alcoholisme, nymfomanie, borderlinegedrag, aandachtszoeken, onvervulde kinderwens, ongewenste zwangerschap van onbekende vader, you name it. Is dit wat het feminisme ons gebracht heeft? Een hoop dramaqueens, niet in staat om eender welke situatie op een volwassen manier te benaderen? OK, de mannen zijn niet veel beter, maar je wordt tenminste niet verplicht constant onder hun hersenpan mee te reizen.
Het narratief is verdeeld in 43 hoofdstukken, met telkens het standpunt van één van de drie ik-personen, met talloze verschillende tijdsaanduidingen, waarbij de datums van achter naar voor en van voor naar achter springen, en elk hoofdstuk nog eens is verdeeld in morgen en avond en nog wat middag af en toe. Dat maakt het extra moeilijk en ook veel te lang, hoewel je aan het eind van een hoofdstuk meestal blij bent dat je van de oeverloze hersenspinsels van de aan de beurt zijnde ik-persoon even verlost bent. Als je daaruit het verhaal kunt filteren, valt het nog mee. Een verhaal van dwaasheden, leugens en zelfbedrog. Zo is het leven af en toe, maar soms wil ik toch ook nog eens een min of meer normaal mens ontmoeten, zelfs in fictie.

Lees meer

Door Marleen Delmotte

op 20/08/2019

Fel overschat, nogal dun verhaal.

Lees meer

Door Melissa Schuurman

op 29/06/2019

Zeker een boek dat je niet makkelijk weglegt. Mooie opbouw van het verhaal met zeer goed beschreven personages. Ook het einde stelde niet teleur. Kortom, een aanrader.

Lees meer

Door Pedrouchka Samyn

op 29/06/2019

heel mooi boek!
leest heel vlotjes...

Lees meer

Door Nena Donckers

op 21/06/2019

Vlot om te lezen. Voor mij niet voorspelbaar, spannend verhaal.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief