Pieter Daens

Door Louis Paul Boon

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Aan het einde van de negentiende eeuw leven de arbeiders in het fabrieksstadje Aalst in mensonwaardige omstandigheden. Er is kinderarbeid, soms is het werk gevaarlijk en ze wonen in krotten. Uitgever Pieter Daens klaagt deze toestand aan in de dagbladen Het Land van Aalst en De Werkman. Dit leidt tot een afsplitsing van de Katholieke Partij met haar behoudsgezinde voorzitter Charles Woeste. Met Pieter Daens bewijst Louis Paul Boon opnieuw zijn literaire meesterschap.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Joke Van de Putte

op 24/09/2018

Historische roman waarvoor Boon een uitgebreid bronnenarsenaal raadpleegde. Het verhaal van Pieter Daens en zijn broer, priester Adolf Daens, komt voor je ogen tot leven.

Lees meer

Door Hilde Loeters

op 08/06/2018

Bij het begin niet gedacht dat ik deze turf van meer dan 600 bladzijden met zo'n aandacht en passie zou verslinden ! Ik bewonder de research die Boon voor dit boek heeft gedaan en de manier waarop hij het in chronologische, hapklare hoofdstukken heeft ingedeeld. Dit boek geeft een onthutsend beeld van de armoede bij de arbeidersklasse en de onwil bij de conservatieve katholieken om iets van hun macht/geld af te staan, aan het einde van de 19e eeuw. Het boek geeft te denken over hoe macht corrumpeert en hoe snel politieke spelletjes ontstaan, zelfs bij de idealistische oppositie.

Lees meer

Door Greta Kiekens

op 30/04/2018

Mooi sterk verhaal! Zeker een aanrader.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief