De buitenjongen

Paolo Cognetti

Fictie

3.5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
De hoofdpersoon van De buitenjongen is een eenzame man van in de dertig. Zijn leven in Milaan is vastgelopen en hij mist de bergen van zijn jeugd, waar hij al tien jaar niet meer is geweest. Daarom besluit hij een hut te huren op tweeduizend meter hoogte en een paar maanden lang te leven op een manier waar hij vroeger stiekem van droomde: zielsalleen, omringd door wat dieren en zijn favoriete boeken. Het leven in de bergen is eenvoudig, hij hakt hout, legt een tuin aan, maakt vuur. En langzamerhand sterkt hij aan en herontdekt hij wat hij in de loop der jaren was verloren. Wekenlang ziet hij niemand, tot er ineens toch een gestalte opdoemt.
De buitenjongen is een filosofische roman over de schoonheid van eenzaamheid, vriendschap, onze band met de natuur en met familie, en vormt een logisch geheel met de bestseller De acht bergen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Ook dit boek vond ik heel mooi na vorig jaar reeds de Acht bergen te hebben gelezen, een boek dat mij ook 5* waard was.

Lees "De acht bergen" van dezelfde auteur. Het is beter.

In tijden van overdaad is dit boek een welgekomen verademing. Niet voor liefhebbers van spectaculaire verhalen, maar des te meer voor zij die het pure en vooral de eenvoud weten te appreciëren. Onthaasting is hier het sleutelwoord, zowel voor het hoofdpersonage als voor de lezer. De schrijfstijl is gepast eenvoudig, met mooie en glasheldere omschrijvingen. Mijn eerstvolgende boek wordt zonder enige twijfel 'De acht bergen'.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!