Honger

Door Knut Hamsun

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Een paar weken later bevond ik me op een avond buitenshuis. Ik had weer op een van de kerkhoven aan een artikel zitten schrijven voor een krant; terwijl ik daaraan bezig was, was het tien uur geworden, de duisternis viel en het hek zou gesloten worden. Ik had honger, een ontzettende honger; de tien kronen hadden maar heel kort gereikt; nu was het alweer twee, bijna drie dagen geleden sinds ik wat gegeten had en ik voelde mezwak, een tikkeltje vermoeid van het hanteren van mujn potlood. Lk had een half pennenmes en een sleutelbos in mijn zak, maar niet één öre.
Honger is het schrijnende verhaal van een jonge schrijver-jour-nalist die op de grens van het hongerlijdersbestaan vecht voor een plaats in de maatschappij. Het beschrijft de rauwe werkelijkheid van de dagelijkse strijd om te overleven in Noorwegen rond de vorige eeuwwisseling.
De Noor Knut Hamsun (1859-1952) was onder meer schoenmaker, marskramer, hulpveldwachter, onderwijzer, steenhouwer, houthakker en ook tramconducteur voordat hij zich op het schrijven toelegde. De publicatie van Honger maakte hem in één klap beroemd. In 1920 ontving hij de Nobel-prijs voor de Literatuur.
'Lk behoor tot de kring van grote vereerders. Ik heb altijd weloverwogen geprobeerd hem te imiteren.' - Henry Miller

Wat anderen schrijven over dit boek

Schrijf als eerste een recensie over dit boek!

Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief