Mazzel tov

Margot Vanderstraeten

Mens en maatschappij

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Mazzel tov van Margot Vanderstraeten biedt een indringend, uniek inkijkje in de onbekende wereld van een gesloten orthodox-joods gezin in Antwerpen. Zes jaar lang begeleidt de auteur de kinderen van de familie Schneider bij hun huiswerk. Via dochter Elzira en zoon Jakov krijgt ze geleidelijk toegang tot hun wereld. Hier heersen religieuze wetten en eeuwenoude tradities die de Vlaamse studente maar moeilijk kan rijmen met de tijd: de jaren negentig. Maar ook de joodse familie wordt beproefd door de open, maar kritische werkstudente. Dat zij ongehuwd samenwoont met haar Iraanse vriend Nima wekt achterdocht. Gaandeweg winnen - aan beide zijden - respect, nieuwsgierigheid en humor het van verontwaardiging en verwerping. Als de kinderen afgestudeerd zijn zoekt Vanderstraeten ze jaren later in Israël en New York op.

Wat anderen schrijven over dit boek

Zeer vlot geschreven. Fijn om op deze manier van deze cultuur te kunnen leren. Toegankelijk geschreven. Toch een openbaring...Fan van Margot Vanderstraeten.

Zeker aan te bevelen; vlot leesbaar, interessant, en zo veel meer. Een van mijn favoriete (misschien zelfs favoriete) Nederlandstalige boeken!

prachtig boek !!!

Heel interessant en leerrijk, een mooi inkijkje in een andere cultuur. Leest vlot. Persoonlijk mijn favoriet van deze schrijfster

Heel veel bijgeleerd over het jodendom. Hoe de mensen denken over bepaalde thema’s. Leest heel vlot omdat het in het Nederlands geschreven werd. Echt een aanrader!

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!