Figuranten

Door Arnon Grunberg

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Economie laat zich in vier woorden samenvatten: geluk is te koop. En iets dat te koop is, daar ga je niet op zitten wachten langs de kant van de weg. Daar ga je op af. Met je portemonnee. En als je geen portemonnee hebt met je creditcard. En als je ook geen creditcard hebt met de portemonnee van iemand anders. Voor de helden uit Figuranten - Elvira Lopez, Broccoli en Ewald Krieg - begint het geluk in Hollywood. Zij maken zich op voor een grootse filmcarrière die zij operatie Brando noemen. Het verlangen om iemand anders te worden, iemand die je net niet bent, iemand die je waarschijnlijk ook nooit zal worden - is dat niet het ultieme verlangen?

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Céline de Craen

op 18/11/2019

Het boek Figuranten van Arnon Grunberg bevat zowel positieve als negatieve punten.

Het onderwerp van het boek, op zoek gaan naar een carrière als acteur of actrice in Hollywood, is origineel. Spijtig genoeg wordt dit niet op een realistische wijze weergegeven. De personages worden gedetailleerd beschreven, maar omdat deze zo opmerkelijk zijn, is het moeilijk om jezelf ermee te identificeren. De verhaallijn blijft heel het boek onduidelijk.
Daartegenover heeft de auteur een aangename schrijfstijl en gebruikt hij vlot leesbare zinnen. Zijn persoonlijkheid is sterk aanwezig in het boek door zijn gevoel voor humor dat hij erin verwerkt. Daarnaast zorgt hij voor veel afwisseling; er zijn zowel ontroerende, blije, trieste als spannende momenten. Bovendien bevat het boek vele diverse personages die er langzamerhand bijkomen. Elk van hen geeft een andere wending aan het verhaal.

Uiteindelijk kon het boek mij niet bekoren, voornamelijk omdat de vage verhaallijn geen duidelijke boodschap naar voren brengt.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief