Meer dan een minnaar

Door Oscar Boogaard

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De raadselachtige Regina Flemming, die thuis heeft verteld dat ze een weekend naar Parijs gaat, zit in het geheim met haar buurman aan boord van de kapseizende Herald of Free Enterprise. Als zij de ramp overleeft ziet ze zich gesteld voor de moeilijkste keuze van haar leven. Ze besluit ogenschijnlijk nietsvermoedend via Parijs terug te keren met een sjaal van Dior voor haar man. Deze heeft zelf een dramatisch weekend achter de rug omdat hij met zijn hoogzwangere buurvrouw naar Zeebrugge is moeten rijden om het lichaam van haar verdronken man te identificeren. Diezelfde nacht hebben de buurkinderen voor het eerst de smaak van wilde euforie geproefd. Regina brengt een laatste groet aan het opgebaarde lichaam van haar grote liefde en laat de sjaal uit Parijs achter in zijn kist. Meer dan een minnaar is een ontroerend, bitter en grappig portret van ouders en kinderen op zoek naar geluk.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Wendy Langenaeker

op 24/01/2021

Schrijver pas ontdekt en smaakt naar meer. Of hoe simpele levens meer verstrengeld kunnen zijn dan je eerst denkt... en ook de spanning daar naartoe... Uitgediepte karakters, het lijkt alsof van den Boogaard steeds weer in ieder karakter kruipt en de lezer meeneemt in de zieleroeselen van elk personage... en pas naar het einde kom je echt te weten hoe het zit... Hou van de schrijfstijl, de opbouw, het mysterieuse, de beschrijvingen... en hoe deze schrijver met weinig woorden toch steeds meer toelicht over de beweegredenen van hun gedrag...

Lees meer

Door Lut Vander Bracht

op 29/08/2018

Omdat ik vond dat dit boek niet op gang kwam ben ik gestopt op pagina 50 ongeveer. Vroeger vond ik dat ik boeken altijd moest uitlezen. Raar misschien, maar sinds ik op pensioen ben vind ik dat boeken ook mogen opzij gelegd worden als ze niet direct aanslaan bij mij. Maar omwille van de meningen van andere lezers zal ik dit boek misschien toch maar opnieuw lezen. (het zat nog niet in de boekentil).

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief