Ondine

Jennifer Vrielinck

Fictie

5 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Geef je mening

Soms rustig kabbelend, soms wild uitbrekend beweegt Ondine zich door het leven. Als visserskind groeit ze op tussen de golven en de gespierde caféverhalen, maar die weten haar honger naar het leven niet te stillen. In het binnenland leert ze de liefde kennen in al haar facetten, maar gaandeweg moet ze beseffen dat geen enkele man haar geluk bepaalt. Dan is er enkel nog zijzelf... en de zee.

Wat anderen schrijven over dit boek

Het ene moment warm deinend, het volgende snijdend koud. Een boek met veel laagjes dat onder je huid kruipt en je doet verlangen naar het water. Een pareltje, recht uit de zee

Vlot geschreven. Een aanrader, vooral voor meisjes van de zee. Heel vaak herkenbare passages. Af en toe droomde ik weg ... naar m’n jeugdjaren. Soms confronterend hoe sterk we verbonden zijn met onze roots, met ons zeetje. In ieder van ons schuilt een beetje Ondine

het levensverhaal van Ondine en de wereld van de visserij...
een woorden-wellness van bij 't mysterieuze begin tot het zalige einde.

Al vanaf de eerste bladzijden wist ik dat ik dit boek met graagte zou lezen. Het boek en Ondine hebben me meegevoerd op de golven van het leven en van haar grote liefde, de zee, een liefde die ik met haar deel. Ondine vertelt haar levensverhaal vanaf het opgroeien bij haar Tante Roos die een visserscafé uitbaat. Ze beschrijft hoe ze de zee verlaat voor haar werk en de liefde en hoe ze, ver van haar geliefde kustlijn op drift raakt. Het verhaal van het hoofdpersonage Ondine en haar geliefden heeft mij echt geboeid en de schrijfstijl van Jennifer Vrielinck in haar debuutroman heeft mij bijzonder gecharmeerd. Dit boek kan ik echt iedereen aanraden. Hopelijk volgen er nog.

Heel mooi geschreven, om van te genieten. Je wordt meegezogen in het verhaal van Ondine, de zee en het leven. Een aanrader!

Schrijf je mening over dit boek

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Maak je profiel aan

Meld je aan om verder te gaan!