Exit West

Mohsin Hamid

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
Twee jonge mensen ontmoeten elkaar in een stad aan de vooravond van een burgeroorlog. De moderne Nadia wordt verliefd op de aardige en bescheiden Saïd, terwijl de situatie in het land steeds explosiever wordt. Dan horen ze over deuren die je, tegen betaling, naar een veiligere plaats in het Westen leiden. Als Saeed en Nadia geen andere mogelijkheid meer zien, besluiten ze over de drempel te stappen, richting een onbekende wereld.
Exit west is een liefdesverhaal in tijden van migratie. Mohsin Hamid vat in deze intieme roman de dagelijkse realiteit samen van het tegemoet treden van een onzekere toekomst en het achterlaten van hetgeen je liefhebt.

Wat anderen schrijven over dit boek

Een boek met een zeer actueel thema : vluchtelingen/migratie.
Het is een sprookje, SF en een eng realistisch verhaal in één.
Het gaat over reizen zonder dat reizen zelf een ervaring is. Mensen stappen door een deur en staan ineens ergens anders.
Iedereen is dolende en zonder vaste grond. "We zijn allemaal migranten van de tijd."

Of hoe oorlog en migratie ineens heel dicht kan komen.

Het begon veelbelovend, maar gaandeweg raakte ik mijn voeling met de 2 hoofdpersonages kwijt. Ik had het ook wat moeilijk met de metafoor van de "deuren" waardoor vluchtelingen ontsnappen naar een andere omgeving/bestaan. Het einde was wel ontroerend. Zeker een must read, maar ik was niet van mijn sokken geblazen.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!