De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Zestig lentes

Door Ingrid Chabbert

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Josy laat pal op haar zestigste verjaardag resoluut haar uitgebluste huwelijk achter zich. Ze gaat er vandoor in een Volkswagen-busje, en probeert van haar herwonnen vrijheid te genieten. Maar haar man, kinderen en vrienden kunnen maar weinig begrip opbrengen voor die beslissing. Josy krijgt gelukkig steun van haar nieuwe, jonge buurvrouw en Christine, een vrouw die op haar vijfenvijftigste ook alles achter zich liet. Tussen Josy en Christine ontstaat een even onverwachte als oprechte liefde. Met Zestig lentes bewijst scenariste Ingrid Chabbert dat op liefde én seksualiteit geen leeftijdsgrens staat…

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 07/07/2022

Zestig lentes, door Aimée De Jongh en Ingrid Chabbert - Uitgeverij Dupuis, Vrije Vlucht
De sleur ontvluchten
Drastische keuzes maken die je leven een andere wending geven lijken te zijn weggelegd voor jongeren in hun studentenjaren of voor diegenen die net iets traumatisch hebben meegemaakt. Maar wat doe je als alles ogenschijnlijk al jaren zijn gangetje gaat, het leven al lang in de plooi is gevallen en het overduidelijk is wat de laatste decennia van je leven zullen brengen? Je wordt wakker op je zestigste verjaardag en denkt: dit leventje wil ik niet meer!
Aimée De Jongh en Ingrid Chabbert creëerden Josy, een 60-jarige grootmoeder die de resolute beslissing neemt om haar familie te verlaten en de weide wereld in te trekken. Grote ontsteltenis bij Josy’s familie: haar kinderen verwijten haar hun vader doodongelukkig te maken en wat vertellen ze de kleinkinderen? Oma is weggelopen?
De Jongh en Chabbert snijden een gevoelig thema aan: wat als je al iets ouder en gesetteld maar niet gelukkig bent? De dagelijkse sleur werkt verstikkend en bij niemand van je familie kan je met je verhaal terecht. Je neerleggen bij de situatie of naar medicatie grijpen kan een oplossing zijn; of je kan, net zoals Josy, met een oude kampeerbus er vandoor gaan.
Aimée De Jongh is reeds gekend van de ijzersterke graphic novels De terugkeer van de wespendief en Dagen van zand. In samenwerking met Ingrid Chabbert legt ze hier weer een uniek pareltje neer. Dit album roept onmiddellijk vragen op zoals: durf ik zo’n drastische beslissing nemen? Mag je voor jezelf kiezen? Hoe gelukkig ben ik in de situatie waarin ik me nu bevind? Een boek dat deze vragen oproept hoort sowieso bovenaan op ieders must read stapeltje!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief