De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Wij nihilisten

Door Hans Schnitzler

Nog geen waardering
Wees de eerste!
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Een elite van tech-entrepeneurs is er in zeer korte tijd in geslaagdom mens en maatschappij te domineren. Sinds de introductie vande iPhone in 2007 zijn diensten als WhatsApp, Instagram, Snap-Chat of de cloud niet meer weg te denken. In vijftien jaar tijd heefter een collectieve digitale bekering plaatsgevonden, die onze levensrigoureus veranderd heeft.
In Wij nihilisten stelt Hans Schnitzler een vraag die nauwelijksgesteld wordt: hoe heeft deze virtuele klasse dat voor elkaar gekregen?Geïnspireerd door onder andere Friedrich Nietzschesgeschriften over nihilisme gaat hij op zoek naar de culturelewortels van dit succes. Zijn zoektocht dompelt de lezer onder inde wonderlijke wereld van het archetype van het internettijdperk:de nerd. Tegelijkertijd houdt hij ons een wrange spiegelvoor: in feite zijn wij allemaal nerds.
De datarevolutie dreigt haar eigen kinderen op te eten. Met ditboek spoort Schnitzler ons aan om ons eigen aandeel hierin onderogen te komen. Want pas als we ons hiervan bewust zijn is veranderingmogelijk.

Wat anderen schrijven over dit boek

Schrijf als eerste een recensie over dit boek!

Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief