De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Hard hart

Door Ish Ait Hamou

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De jonge Tom Macleigh laat de bedrukte sfeer van zijn ouderlijk huis en de voorspelbaarheid van zijn saaie provinciestadje achter zich om te gaan studeren aan de universiteit van Boston. In de anonimiteit van de grootstad bloeit de teruggetrokken jongeman langzaam open:
hij staat op eigen benen, maakt enkele intrigerende nieuwe vrienden en komt in de ban van zijn bloedmooie studiegenote Rachella.
Verlegen als hij is, durft Tom haar niet aan te spreken en verliest hij zich in dagdromen. Hij krijgt ook steeds meer af te rekenen met onverklaarbare woedeaanvallen waarin hij het contact met de werkelijkheid compleet verliest. Maar wanneer Rachella een donkere periode doormaakt, blijkt hij toevallig de juiste man op de juiste plaats. Ze groeien gaandeweg naar elkaar toe. Wordt de liefde voor Rachella zijn redding of zijn ondergang?

Hiphop-boegbeeld Ish laat zien wie hij is. Hij schreef met grote zachtmoedigheid een betoverend mooi verhaal over zoekende liefdes en blijvende liefdes, over het hunkeren naar levenswijsheid en de kracht van oude mensen. Een ode aan het zorgvuldig en gretig leven.’
ANNA LUYTEN - journaliste en panellid van het live boekenprogramma Uitgelezen

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Emelie Wilms

op 14/11/2021

Het boek Hard hart lijkt in het begin een luchtige roman over een jongen die uit een liefdeloos gezin komt en stapelverliefd wordt op een meisje uit zijn klas. Toch zijn er enkele verdachte elementen in dit verhaal ,die later in het boek voor heel wat spanning zullen zorgen. Zo zijn er bijvoorbeeld de onverwachte woedeaanvallen van het hoofdpersonage. Ook het feit dat elk hoofdstuk met dezelfde titel begint is een trigger om verder te lezen en zo snel mogelijk het waarom hiervan te willen ontdekken . Zo sleept de luchtige roman je toch mee in het verhaal en maakt het je nieuwsgierig. Tegen het einde van het boek begin je te merken dat het boek niet zomaar een luchtige roman is, maar dat er ook een duister verhaal verscholen gaat onder de pracht en praal van de liefde. Het boek eindigt dan ook met een schokkend, onverwacht einde. Het einde van het boek laat je niet zomaar los en zet je aan het denken omdat het een actueel thema bevat. In het boek komt de expressiviteit van de auteur ook naar boven door de doordenkers en mooie omschrijvingen die hij gebruikt. Zoals bijvoorbeeld “ vrijheid wordt geboren uit moed: de moed om jezelf te zijn als er van je verwacht wordt dat je net als iedereen bent”. Het is dus zeker een aanrader voor mensen die houden van een roman met spanning in.

Lees meer

Door Jolien Buckens

op 16/09/2021

hartverscheurend, prachtig geschreven, leest als een trein

Lees meer

Door Khadija Salama

op 06/06/2020

Het verhaal was echt spannend, ik kon het boek maar niet wegleggen. Het is een verhaal die ik niet snel ga vergeten. Het was makkelijk te lezen omdat er niet veel moeilijke woorden gebruikt werden gebruikt en het was geschreven in gesproken taal. Ish heeft me echt verrast aan het einde, het was onverwacht. Ik ben echt blij dat dit geen open einde is geworden en ook blij dat alles wordt uitgelegd aan het einde.

Lees meer

Door Xander Kindt

op 16/03/2020

Met volle moed begon ik eraan. Ik verwachtte er veel van, en vond het dan ook jammer dat het boek me niet direct mee wist te slepen. Eigenlijk waren het zelfs maar de laatste twee hoofdstukken die me wisten te bekoren. Maar uiteraard bestaat een boek uit meer dan dat. Verder duidde ik maar drie zinnen aan, wat zeer ongewoon is aangezien dit er normaal wel wat meer zijn. Dit komt wellicht door het taalgebruik dat ik te melodisch en wisselvallig vond, daardoor kreeg het boek, soms, een nogal melige indruk. Naar mijn gevoel een beschreven liefde zoals hij al zo vaak beschreven is.

Dit boek schoot dus jammergenoeg naast de roos. Toch kijk ik uit naar Hamou zijn laatste boek: "Het moois dat we delen". Hopelijk weet deze mij meer te bekoren.

I'll let you know! 🙃😁
Xander

Lees meer

Door Lien Vandendoorent

op 08/02/2020

Leest als een trein. Verrassend einde

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief