Hard hart

Ish Hamou

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
De jonge Tom Macleigh laat de bedrukte sfeer van zijn ouderlijk huis en de voorspelbaarheid van zijn saaie provinciestadje achter zich om te gaan studeren aan de universiteit van Boston. In de anonimiteit van de grootstad bloeit de teruggetrokken jongeman langzaam open: hij staat op eigen benen, maakt enkele intrigerende nieuwe vrienden en komt in de ban van zijn bloedmooie studiegenote Rachella. Verlegen als hij is, durft Tom haar niet aan te spreken en verliest hij zich in dagdromen. Hij krijgt ook steeds meer af te rekenen met onverklaarbare woedeaanvallen waarin hij het contact met de werkelijkheid compleet verliest. Maar wanneer Rachella een donkere periode doormaakt, blijkt hij toevallig de juiste man op de juiste plaats. Ze groeien gaandeweg naar elkaar toe. Wordt de liefde voor Rachella zijn redding of zijn ondergang? Hiphop-boegbeeld Ish laat zien wie hij is. Hij schreef met grote zachtmoedigheid een betoverend mooi verhaal over zoekende liefdes en blijvende liefdes, over het hunkeren naar levenswijsheid en de kracht van oude mensen. Een ode aan het zorgvuldig en gretig leven. ANNA LUYTEN - journaliste en panellid van het live boekenprogramma Uitgelezen

Wat anderen schrijven over dit boek

Ik vond dit boek heel aantrekkelijk, het sprak aan tot “verderlezen”. Het verhaal is sterk en bijblijvend. Zeker een aanrader!

Dit boek vond ik heel spannend. Het las wel vlot, omdat het in gesproken taal geschreven was. Het einde was heel verrassend doordat er een eind komt waar je u niet aan verwacht. Ik heb na het laatste blad wel moeten nadenken wat er uiteindelijk allemaal gebeurd was. Dan pas besef je dat je niet onmiddellijk aandacht geeft aan kleine details die wel belangrijk zijn. Het is zeker een aanrader.

Beangstigend, tragisch en mooi liefdesverhaal. Puik debuut van Ish Ait Hamou, die ondertussen al niet meer aan zijn proefstuk toe is.
Verdient absoluut wat meer aandacht.

Mooi boek met verrassend einde. Hoe een mens z'n verleden z'n hele leven blijft meeslepen, wat je vroeger meemaakte laat altijd veel sporen na in je verdere leven. Het verhaal leest heel vlot.

Het boek ‘Hard hart’ van Ish Ait Hamou heeft me gemotiveerd om meerdere boeken te lezen. Het las vlot, was zeer aangenaam om te lezen en had iets mysterieus voor mij. De personages waren alledaagse mensen met persoonlijke problemen of een verleden. Hierdoor leek het ook echt. Het einde van het boek was zeer kort maar krachtig. Dit boek heeft me ontzettend verrast.
Het gaat niet alleen over liefde maar ook soms over dagelijkse problemen. Doordat beide aspecten/thema's in dit boek aanwezig waren, leek het op een waargebeurd verhaal.
Ik vond dat het heel lang duurde vooraleer Tom met Rachella een relatie kreeg. Dit is ook het enige negatieve dat ik vond aan het boek.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!