De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Rouw

Door Hagar Peeters

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Liefde en dood, misschien zijn het wel de meest fundamentele thema’s in ons bestaan. Iedereen krijgt ermee te maken, en wanneer dat gebeurt zijn we vaak sprakeloos. Maar gelukkig zijn er de dichters, die in hun poëzie het woordeloze een stem geven. In de schitterend vormgegeven bloemlezing Rouw nam Hagar Peeters gedichten op die even onvergetelijk als tijdloos zijn en uitdrukking geven aan de diepste gevoelens van verdriet en gemis.

Met gedichten van onder anderen Marieke Lucas Rijneveld, Judith Herzberg, Ramsey Nasr, M. Vasalis, Menno Wigman, Vrouwkje Tuinman, Ellen Deckwitz, Remco Campert en Antjie Krog.

Gelijktijdig met Rouw verschijnt ook de bloemlezing Liefde, samengesteld door Tjitske Jansen. Samen vormen deze twee uitgaven het startschot van een reeks bloemlezingen die De Bezige Bij in de komende jaren verder zal uitbreiden. Ieder deel zal worden samengesteld door een toonaangevende dichter, die als geen ander de mooiste gedichten rondom het betreffende onderwerp bijeen kan brengen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 30/11/2021

Gedichten. Rouw. Samengesteld door: Hagar Peeters.

De Bezige Bij brengt twee kleine bloemlezingen uit. Eentje over Liefde en eentje over Rouw. Rouw is samengesteld door Hagar Peeters, zelf een geweldige dichter.

Ze blijkt ook een goede bloemlezer te zijn. In deze bundel staan prachtige gedichten, sommige kende ik al maar velen nog niet. Ze dateren van de jaren ’40 tot nu. Een mooi pluspunt: in tegenstelling tot andere bloemlezingen zijn hier wel veel vrouwelijke dichters in opgenomen.

Wat het nog aangrijpender maakt is dat er veel gedichten in staan van overleden mensen. Dat geeft de bundel extra emotionele draagkracht, zonder ooit pathetisch over te komen. Het doet je ook beseffen dat de tijd vliegt; Komrij is volgend jaar alweer 10 jaar dood las ik.

Rouw is een bloemlezing om te herlezen als het goed gaat, om te koesteren als het minder gaat. Het is een parel in boekformaat, vakkundig samengesteld door Hagar.

“Ik kom er niet uit. Je valt nooit in het niet.” Lieke Marsman.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief