De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Een weeffout in onze sterren

Door John Green

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

John Green heeft een meesterwerk geschreven: het wekt dan ook geen verbazing dat zijn roman bij verschijning de internationale bestsellerlijsten invloog en is bekroond met vele literatuurprijzen in binnen- en buitenland. In de VS werden van ‘The Fault In Our Stars’ nog voor verschijning meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Het boek stond meer dan een jaar lang op nummer één in de NY Times bestsellerlijst. Inmiddels is de roman wereldwijd in meer dan dertig talen verkrijgbaar. In Nederland werd ‘Een weeffout in onze sterren’ bekroond met de jury- en de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs, een unicum. In 2014 veroverde de Amerikaanse coming-of-age-verfilming van het boek wereldwijd de bioscopen. De film werd een regelrechte kaskraker en won talloze prijzen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Axelle Vervaque

op 06/09/2022

Het is een zeer aangrijpend verhaal. Waar je ziet hoe het meisje omgaat met haar ziekte en ze dan iemand tegen komt die er van verlost is. Het verhaal blijft je meeslepen tot op het einde.

Lees meer

Door Lene Daems

op 21/11/2021

Ik heb een zeer positieve ervaring met dit boek. Het is een aangrijpend onderwerp, namelijk kanker. Ik vind dit een interessant onderwerp om over te lezen omdat je via dit boek door de ogen van Hazel, de 16jarige kankerpatiënt, kan meekijken en je je goed kan verplaatsen in haar emoties. Dit boek haalt meer onderwerpen aan buiten kanker. Het gaat ook over liefde. Zo word Hazel verliefd op Augustus, een jongen die eerder botkanker had. Het verhaal is zeer eigentijds en in de ik-perspectief geschreven wat het ook vlot maakte om alles te begrijpen. Het einde was dan ook verassend omdat je van het begin van het boek verwacht dat Hazel gaat sterven op het einde van het boek. Ze is gedurende heel het boek in strijd tegen kanker maar dit zal dus niet gebeuren. Een verassend einde en een meeslepend boek, een echte aanrader.

Lees meer

Door Ilke Hernou

op 15/09/2021

Het is een zeer mooi boek om te lezen. Het is ook Interessant door dat je een kijkje kan nemen in het leven van een 16jarige kankerpatiënt. Dit boek sleept je mee tot het einde, echt een aanrader.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief