Beest

Door Lisa Taddeo

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Joan heeft haar hele leven wrede daden van mannen moeten verdragen. Wanneer een van hen zich vlak voor haar ogen door zijn hoofd schiet, vlucht ze de stad uit. Ze gaat op zoek naar Alice, een vrouw die ze nog nooit heeft ontmoet maar de enige persoon ter wereld die ze nodig heeft om af te rekenen met haar schokkende verleden. In het zinderende berggebied boven Los Angeles ontrafelt Joan de gruwelijke gebeurtenis waar ze als kind getuige van was en die haar leven sindsdien beheerst, en verzamelt de kracht om eindelijk genadeloos terug te slaan.

In haar opwindende debuutroman Beest verkent internationale bestsellerauteur Lisa Taddeo de blijvende gevolgen van een door mannen gedomineerde samenleving. In een betoverende stijl die schuurt en streelt beschrijft ze de woede, pijn en kracht van vrouwen op zijn rauwst.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 27/07/2021

Beest. Door Lisa Taddeo.

Beest is het eerste fictie boek van Taddeo die beroemd werd met haar non-fictie boek Drie vrouwen. Dat boek werd, terecht, een hele hype. Terecht omdat het vrouwen aan het woord laat, echte vrouwen, die in geuren en kleuren vertellen over hun seksualiteit met alles erop en eraan. Het complete verhaal. Jammer genoeg komt daar vaak een #metoo stuk bij kijken.

Zo ook in Beest. Fictie maar daarom niet minder pijnlijk. We volgen Joan die een zwaar verleden heeft en de stad uitvlucht nadat één van haar minnaars zich voor haar ogen door het hoofd schoot. Het ganse boek is een soort van monoloog/brief (wat het weer een beetje een non-fictie kantje geeft hoewel het dat niet is). Het maakt het verhaal, wat an sich al spannend en rauw genoeg is, nog spannender.

Op de achterflap lees ik dat Kirkus Reviews het ‘een erotische, emotionele thriller’ noemt. Zo ver zou ik niet gaan maar het is wel een boek dat zo geschreven is dat je het met een zekere onrust en nieuwsgierigheid leest. Je wil weten wat er in het leven van Joan voorgevallen is, naar wie ze op zoek is en wat ze van plan is.

Het kan aan mij liggen, te hoge verwachtingen, net zoals bij Drie vrouwen, maar ik had het boek nog beter verwacht. Misschien is het gewoon de berg ellende die mannen vrouwen aan kunnen doen (en Joan krijgt meer dan haar deel) die me een beetje misselijk maakt, wat het lezen niet bevordert. Maar wat wel een compliment is voor de schrijfstijl van Taddeo.

Verwacht je aan rauwe, pijnlijke, ruwe, hardhandige, intrieste verhalen en voorvallen. Wapen even je hart en ziel en laat je onderdompelen in een Beest-ige wereld. Die gelukkig ver van mijn bed staat.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief