Het wordt spectaculair. Beloofd

Door Zita Theunynck

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
5 oktober 13.34 u. Daar staat ze. Eenzaam op het lege perron, in een Franse stad. Niet in iemands armen. Niet haastig op weg naar de uitgang. Ze staat alleen op het perron, haar koffer naast haar. Tranen stromen over haar wangen. Zo langzaam dat je ze kan tellen. De trein die haar hier bracht, raast steeds verder weg. Op die trein ligt het enige op heel deze wereld waar Anna nog iets om gaf: een boek met daarin een envelop met 23 brieven. Dit is het verhaal van twee mensen. Het is een liefdesverhaal. En het is er geen.

Wat anderen schrijven over dit boek

EO

Door Eva Oostvogels

op 17/11/2019

Een boek dat blijft hangen. Alles wordt op een manier omgeschreven dat je het zelf ervaart, je voelt de liefde, de onwennigheid. Een liefdes verhaal in zijn puurste vorm. Met een spanning die het hele verhaal lang blijft duren en zelfs nog nazindert. Het begin is wat moeilijker want je snapt niet wat er gaande is maar verder in het boek wordt ineens alles duidelijk en krijgt bijna alles een nieuwe betekenis. Ten slotte het feit dat het boek zo realistisch in opgesteld dat je je er zo in kan verdiepen dat jij dat meemaakt is echt geweldig.

Lees meer
SG

Door Sien Geudens

op 17/11/2019

Het boek gaat over 2 jonge geliefden die beiden (een van) hun ouders verloren zijn in hun jeugd. Ik vind het zalig om het boek te lezen want het is enorm meeslepend en het lijkt bijna alsof je in hun wereld leeft. Het boek begint met een flashforward die je interesse enorm aanwakkerd. De gebeurtenissen zijn ook zo realistisch dat het makkelijk is om je in te beelden dat jij Anna of Leonard bent. Het verhaal is enorm meeslepend en het einde is zo enorm pakkend dat het nog maanden blijft nazinderen. Het feit dat het boek vanuit het ik-perspectief geschreven is maakt het des te beter en meeslepender.

Lees meer

Door Delphine Devooght

op 24/12/2018

Prachtig liefdesverhaal. Diep ontroerend.

Lees meer

Door Els Deveuster

op 10/12/2018

Een mooi verhaal, met een verrassende wending, toch springt het er voor mij niet voldoende uit om 4 sterren te verdienen.

Lees meer
av

Door anton van lieshout

op 18/11/2018

'Het wordt spectaculair. Beloofd' is gewoon een prachtig geschreven roman. Ik vind het heel mooi gedaan dat het boek verdeeld is in de twee standpunten van de hoofdpersonages, namelijk Leonard en Anna. Bij het boek krijg je eerst het standpunt van Leonard te zien, hoe hij Anna leert kennen en hoe ze verliefd op elkaar worden. Doordat je het eerst alleen het standpunt van Leonard te zien krijgt, blijf je met heel wat vragen zitten. Deze vragen worden dan op het einde beantwoord doordat je het standpunt van Anna te zien krijgt. Op deze manier blijf je met de drang zitten om het verhaal verder te lezen. Het is ook geweldig hoe goed de auteur de emoties in het verhaal heeft kunnen verwoorden, je leeft echt mee met de twee personages vanaf bladzijde één. Ook al is het boek een roman over twee verliefde personen, is het echter geen cliché liefdesverhaal. Het is een echte aanrader om te lezen!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Enkel je voornaam wordt getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief