Het wordt spectaculair. Beloofd

Zita Theunynck

Fictie

4 /5

Gelezen? Geef jouw waardering

Succesvol toegevoegd
5 oktober 13.34 u. Daar staat ze. Eenzaam op het lege perron, in een Franse stad. Niet in iemands armen. Niet haastig op weg naar de uitgang. Ze staat alleen op het perron, haar koffer naast haar. Tranen stromen over haar wangen. Zo langzaam dat je ze kan tellen. De trein die haar hier bracht, raast steeds verder weg. Op die trein ligt het enige op heel deze wereld waar Anna nog iets om gaf: een boek met daarin een envelop met 23 brieven. Dit is het verhaal van twee mensen. Het is een liefdesverhaal. En het is er geen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Prachtig liefdesverhaal. Diep ontroerend.

Een mooi verhaal, met een verrassende wending, toch springt het er voor mij niet voldoende uit om 4 sterren te verdienen.

'Het wordt spectaculair. Beloofd' is gewoon een prachtig geschreven roman. Ik vind het heel mooi gedaan dat het boek verdeeld is in de twee standpunten van de hoofdpersonages, namelijk Leonard en Anna. Bij het boek krijg je eerst het standpunt van Leonard te zien, hoe hij Anna leert kennen en hoe ze verliefd op elkaar worden. Doordat je het eerst alleen het standpunt van Leonard te zien krijgt, blijf je met heel wat vragen zitten. Deze vragen worden dan op het einde beantwoord doordat je het standpunt van Anna te zien krijgt. Op deze manier blijf je met de drang zitten om het verhaal verder te lezen. Het is ook geweldig hoe goed de auteur de emoties in het verhaal heeft kunnen verwoorden, je leeft echt mee met de twee personages vanaf bladzijde één. Ook al is het boek een roman over twee verliefde personen, is het echter geen cliché liefdesverhaal. Het is een echte aanrader om te lezen!

‘Het wordt spectaculair. Beloofd.’ is een zeer aangrijpend liefdesverhaal dat je vanaf seconde één meesleurt in het doen en denken van twee jongeren met elk een eigen levensverhaal. Het is een boek dat zeer emotioneel en herkenbaar is. Het verhaal wordt eerst vanuit het standpunt van Leonard geschreven, een jongen die meteen verkocht is voor de schoonheid en het charisma van Anna, een meisje dat bij hem in de les zit. Ze leren elkaar beter kennen en merken beiden al snel dat ze niet meer zonder elkaar kunnen. Op het einde van het verhaal krijgt de lezer te horen wat Anna’s gevoelens zijn, doordat het verhaal plots vanuit haar standpunt bekeken wordt. Het verhaal eindigt ook met een zeer onverwachtse wending. Het boek springt van het heden naar het verleden en maakt soms ook sprongen in de tijd, waardoor het verhaal in verschillende stukken geknipt wordt. Door deze structuur is het boek in het begin wel een beetje ingewikkeld om te volgen, maar de auteur houdt er zo wel de spanning in tot het einde, waar alle puzzelstukjes in elkaar vallen.

Ik heb genoten, gelachen en gehuild. Ontroerend herkenbaar.
Dit boek moet je zelf lezen om te snappen hoe mooi het verhaal is.

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?
Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Inschrijven nieuwsbrief

Meld je aan om verder te gaan!