De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Samen

Door Marianne Laidlaw

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
‘Samen’, vertaald door Susan Smit, is een prachtig pöetisch beeldverhaal voor volwassenen over moeilijke tijden, eenzaamheid, angst, maar ook over hoop en nieuwe vooruitzichten. Dit cadeauboek gaat over een grote storm, die over de wereld woedt. Iedereen trekt zich terug in zijn huis om te schuilen. En dan is het opeens erg stil... En in die stilte merk je waar het in het leven echt om gaat: verbinding en saamhorigheid. Een bijzonder boek om cadeau om te geven, zeker voor liefhebbers van ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy. Samen kunnen we namelijk alle stormen doorstaan. Luke Adam Hawker is een Britse illustrator met meer dan 250K volgers op Instagram. Hij verkoopt zijn limited edition-prints aan fans van over de hele wereld.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 08/06/2021

Samen. Door: Luke Adam Hawker. Vertaald door: Susan Smit.

Dat die ellendige C ook mooie dingen kan voortbrengen bewijst dit boek. Lockdowns, angst en eenzaamheid kunnen blijkbaar ook prachtige dingen baren.

Ik kende Hawker nog niet maar toen ik dit boek zag moest ik aan De jongen, de mol, de vos en het paard denken, waar ik trouwens grote fan van ben. Lijkt Samen op dat boek? Ergens wel, en dat is als compliment bedoeld. Maar ergens ook helemaal niet. Het is helemaal Luke Adam Hawker, en dat is ook een compliment.

Samen is een boek om allereerst in je eentje te lezen: knus in een hoekje van de bank. Ik werd er stilletjes en huilerig triest van, maar op een goede manier. Mijn hart werd week, terwijl het al weken hard voelt en veel te hard bonst. Ik werd er zen van, om het met een belegen woord te zeggen.

De tekeningen zijn rommelig, kriebelig, kronkelig, wazig. Maar ook rechtlijnig, gedetailleerd en krachtig. Ja, dat kan samen gaan. Met enkel zwarte letters en zwarte lijnen op wit papier tovert Hawker een hoopvolle, hartverwarmende, troostende, hoopgevende wereld voor je ogen tot leven. Zijn woorden zijn zuinig, goed gekozen en raak (geweldig goed vertaald door Smit).

Samen zal je hart verwarmen, je troosten en hoop geven. Maar het is ook een herinnering aan een tijd die toch weeral even achter ons ligt en waarvan we de plannen die we maakten blijkbaar al weer wat vergeten zijn. Het is fijn dat er ondertussen al meer mag, maar het zou nog beter zijn als er minder zou moeten. Niet alles hoeft terug te komen. Laten we alsjeblieft de ruimte houden om ons te laten beroeren door boeken zoals Samen, en door alles waar ze voor staan.

Samen is een boek om te koesteren en te delen, door een tweede exemplaar te kopen want je eigen exemplaar geef je nooit meer af, geloof me. Dit is een medicijn voor hart en ziel en hoofd, in boekformaat!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief