Sneeuw

Door John Banville

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Na de ontdekking van een lijk van een zeer gerespecteerde pastor in Ballyglass House – het grote landhuis waar de geheimzinnige, aristocratische familie Osborne woont – wordt inspecteur St John Strafford er vanuit Dublin heen gestuurd om de zaak uit te zoeken. Van alle kanten wordt Strafford tegengewerkt, maar vastberaden zet hij de jacht op de moordenaar voort. Terwijl de sneeuw blijft vallen over dit steeds groter wordende mysterie, zijn de mensen van Ballyglass vastberaden om hun geheimen te bewaren.

Sneeuw is een klassieke thriller: intelligent, ontregelend en nostalgisch. John Banville schrijft, als altijd, onberispelijk en scherpzinnig proza.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Rudy BLOM

op 19/05/2022

John Banville, Booker prize winnaar met het boek 'De zee' schreef onder pseudoniem Benjamin Black ook een aantal zeer goede thrillers. De laatste tijd heeft hij dit pseudoniem voor zijn thriller carrière ingeruild en schrijft hij onder eigen naam. Dit boek 'Sneeuw' is terug een voltreffer. Liefhebbers van 'Midsummer Murders' zullen hiervan smullen. Inspecteur Strafford in zijn eigen stijl onderzoekt de moord op een priester in een Ierland waar katholieken en protestanten altijd lijnrecht tegenover elkaar staan. Voor liefhebbers van het genre misdaad, oude adel, winterlandschappen een mustread.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief