We moeten allemaal feminist zijn

Door Chimamanda Ngozi Adichie

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Met We moeten allemaal feminist zijn schreef de beroemde Nigeriaanse auteur Chimamanda Ngozi Adichie een belangrijk boek over wat het betekent om vandaag de dag feminist te zijn. De Nederlandse illustrator Mylo Freeman werd geïnspireerd door het boek en bewerkte het zodat jonge kinderen het ook kunnen lezen. Samen met hun ouders of leraren kunnen jongens en meisjes voor het eerst kennismaken met het begrip feminisme.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 18/05/2021

We moeten allemaal feminist zijn. Door Chimamanda Ngozi Adichie. Illustraties van Mylo Freeman.

Net als Mylo ben ik van mening dat We moeten allemaal feminist zijn een boek is dat iedereen gelezen moet hebben. Man, vrouw en alles daartussenin en daarnaast. Maar wat als je daar nog net iets te klein voor bent? Wel, dan is deze versie, ontsproten aan het brein van Freeman dé oplossing.

Dit boek zorgt er voor dat alle kinderen samen met hun ouders, leraren, tantes, pleegzussen,… op een toffe, eenvoudige manier kunnen kennismaken met het begrip ‘feminisme’. Want ook jonge mensen kunnen feminist zijn.

Freeman zorgt er met haar prachtige, kleurrijke tekeningen voor dat iedereen begrijpt wat er met het verhaal wordt bedoelt. Tekst en tekeningen samen vormen een krachtige boodschap die heel wat harten (en hoofden) zal beroeren.

Dikke merci aan Mylo om Adichie’s boodschap een nog breder publiek te schenken. Lees dit boek (voor), koop het en geef het cadeau. Want ja; we moeten allemaal feminist zijn!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief