Een modern verlangen

Door Hanna Bervoets

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Een modern verlangen draait om menselijke relaties: tussen geliefden, vrienden, maar ook tussen mens en dier, ouder en kind, mens en ding. De personages in deze veertien verhalen moeten zich soms in moeilijke bochten wringen om door onbegrip en afstand heen te ploeteren, kloven te overbruggen. Daarbij rijst steeds weer de vraag: hoe verhouden wij ons tot elkaar in een soms donkere, labyrintische wereld? En wat vertelt dat ons over onszelf, en onze plek in die wereld?

Wat anderen schrijven over dit boek

Door els van haute

op 02/06/2021

Een modern verlangen. Veertien verhalen. Door Hanna Bervoets.

Sinds ik Hanna jaren geleden in Zomergasten zag ben ik fan van haar, als persoon. Ik vind haar boeiend, intelligent en inspirerend. Ik las gretig elk interview met haar maar haar boeken durfde ik niet aan. Omdat ze me steeds een beetje vreemd overkwamen.

Totdat ik vorig jaar Welkom in het Rijk der zieken las en besefte dat haar boeken inderdaad een vreemd kantje hebben, haar werelden zijn vaak net iets anders dan de onze, maar onder dat laagje ligt gewoon onze eigen dagdagelijkse wereld open en bloot, rauw en ongepolijst, genadeloos gefileerd.

Ik was dan ook blij verrast toen ik Een modern verlangen in mijn brievenbus vond (dikke merci Uitgeverij Pluim). De cover van dit boek is prachtig, al Hanna’s boeken zijn trouwens heruitgegeven met een soortgelijke cover, heel mooi. (Het is ook Boekenweek momenteel en Bervoets schreef het Boekenweek geschenk dat je gratis krijgt bij aankoop van boeken. Hol snel naar je boekenwinkel…)

Ik ben geen verhalen-lezer. Op de één of andere manier vind ik die moeilijker te lezen dan een roman. Toch heb ik genoten van Een modern verlangen. Omdat het gaat over mensen die op zoek zijn naar verbinding, met elkaar én met zichzelf. Ze zoeken, ze worstelen, ze struikelen. Ze zoeken hun weg in een wereld die niet altijd even makkelijk of uitnodigend is. Ze proberen ook maar gewoon gelukkig te zijn. Heel herkenbaar dus, zeker in deze pandemie-tijd. Gelukkig zijn er boeken, zoals deze, om ons warm welkom te heten.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief