De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

De overlevenden

Door Alex Schulman

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
De grote literaire bestseller uit Zweden. Een weergaloos en intens verhaal over een disfunctionele familie en de gevolgen van een groot trauma uit het verleden.Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij het meer waar twintig jaar eerder een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Dat het hun moeders wens was om niet naast het graf van hun vader uitgestrooid te worden, ontdekken ze pas de avond voor de crematie via een brief die de broers in haar appartement vinden.Benjamin bestuurt de auto, Pierre zit naast hem en Nils zit op de achterbank. Het is een reis naar hun verleden, naar een tijd waarin ze als jongens door hun ouders volledig aan hun lot werden over gelaten. Nu zijn ze jongemannen, uit elkaar gegroeid, maar nog altijd verbonden door een gedeelde geschiedenis van strijd om de aandacht van hun vader, en om de onvoorspelbare liefde van hun moeder. Door haar dood raakt alles in een stroomversnelling en de spanning tussen de broers loopt op. Welke tragedie heeft zich destijds precies afgespeeld?

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Al Lens

op 22/02/2022

sensatiekrantman verzilvert jeugdtrauma's

Lees meer

Door Anne Correwyn

op 12/02/2022

Ik ga het een tweede leer lezen. Gewoon omdat ik wil weten of ik niets over het hoofd gezien heb en omdat ik nog eens graag in het verhaal duik. Dit verhaal is hard en vertederend.

Lees meer

Door Frank Eulaers

op 20/12/2021

Zeer mooi geschreven boek, hoe een gezin dat uiteenvalt en waar de zonen toch een band hebben die ups en downs kent.

Lees meer

Door Janne Vandenbergh

op 14/11/2021

Zeer mooie verhaallijn en een aangename, vlotte schrijfstijl! De familietragedie die centraal staat in het boek wordt op een mooie, realistische manier beschreven. Je kan je als lezer helemaal indompelen in de geschiedenis die de drie broers met zich meedragen. Bij ieder hoofdstuk kom je meer en meer te weten over wat zich allemaal heeft afgespeeld in hun leven. Een echte aanrader dus voor wie houdt van romans en zich graag wil kunnen inleven in het verhaal van een ander.

Lees meer

Door Frans De Baets

op 16/10/2021

Het thema van het boek is de moeilijkheid van communicatie in een gezin wat leidt tot uitgesproken frustratie voornamelijk voor de gevoelige Benjamin.
De beschrijvingen van de natuur zijn zeer mooi niet in het minst omdat ze beknopt zijn en zeer visueel.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief