De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Raam, sleutel

Door Robbert Welagen

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Uit hoeveel levens bestaat een mensenleven? Het leven van schrijfster Karlijn komt plotseling tot stilstand wanneer ze op één dag Hanna ontmoet, een vrouw voor wie ze direct gevoelens krijgt, maar ook haar vriend verliest bij een ongeluk. Wie vind je terug als je de dag erna wakker wordt, jezelf of een ander?

Karlijns omgeving verwacht dat ze rouwt, maar dat lukt haar niet. Haar uitgever hoopt dat ze haar verhaal vertelt, maar ze zwijgt. Wanneer ze Hanna steeds meer gaat zien als een medeplichtige, wordt het tijd om hun verhaal te herschrijven.

Raam, sleutel is een intrigerend literair spel, over aantrekkingskracht en schuldgevoel, over rouw, leven en literatuur.

‘Robbert Welagen is een van de grootste Nederlandse stilisten.’ – Knack

‘Een verteller die schrijft als een schilder.’ – de Volkskrant

Over Antoinette:
‘Dankzij Welagens verfijnde, lichtromantische stijl weerklinkt in dit “kleine” drama een groter, universeler verlangen; naar een andere tijd, een andere plek, een ander leven.’ – de Volkskrant

‘Ongewenste kinderloosheid is een catch 22, en zelden las ik dat zo mooi en empathisch verwoord.’ **** – De Standaard

‘Welagens secure stijl maakt de gevoelens van de geliefden knap voelbaar, hun teleurstelling, hoop, jaloezie, eenzaamheid.’ – NRC Handelsblad

‘Sferisch, verlangend, maar ook zuigend. […] Een dromerig boek dus. Waarin woorden voor meer reuring zorgen en meer teweegbrengen dan het leven zelf.’ – Trouw

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Debora Lippens

op 19/11/2022

Zeer goed boek. Robbert Welagen is een aanrader!

Lees meer

Door Al Lens

op 22/10/2022

meesterlijk empathisch over (v)rouwen

Lees meer

Door Rudy BLOM

op 23/01/2022

Wat een prachtig boek is dit. In heel kleine hoofdstukken met zorgvuldig gekozen woorden, wordt een verhaal vertelt dat aan de ribben blijft plakken. Deze auteur heeft nog heel veel in zijn mars.

Lees meer

Door katrien roels

op 07/08/2021

Prachtig boek. De opener pakt je bij je nekvel om je niet meer los te laten. Frisse en originele verhaallijn die eenvoudig blijft en daardoor zo mooi is. Zeer sinecuur geschreven boek dat zoveel gevoelens oproept.
Een schrijver om absoluut verder te volgen!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief