De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Hoe Proust je leven kan veranderen

Door Alain Botton

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Hoewel Marcel Proust een groot deel van zijn leven kwijnend in bed doorbracht, geplaagd door depressies en al dan niet ingebeelde ziekten, had de schrijver van Op zoek naar de verloren tijd uitgesproken ideeën over hoe je gelukkig kunt worden. .De romans, essays en brieven van Marcel Proust bevatten wijze levenslessen, die hij zelf weliswaar in de wind sloeg maar die ons nog altijd van pas kunnen komen. Dat toont Alain de Botton aan in Hoe Proust je leven kan veranderen. Met veel humor gaat hij na welke oplossing Proust biedt voor praktische kwesties als: Hoe blaas je een liefdesrelatie nieuw leven in? Hoe kun je meer genieten van een vakantie? Hoe kies je een goede arts? Hoe breid je een vriendenkring uit? In dit diepzinnige doe-het-zelfboek komen we er en passant ook nog achter waarom we niet impulsief kleren moeten kopen, waarom we beter niet bij het eerste afspraakje met iemand het bed in kunnen duiken, waarom de telefoon ontzag verdient en, bovenal, waarom we niet te veel boeken moeten lezen. Op zijn eigen onnavolgbare en onorthodoxe wijze schetst Alain de Botton een beeld van de legendarische schrijver waarin deze veel meer tot leven komt dan in de talloze serieuze biografieën die er over hem zijn verschenen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Marleen Capelle

op 18/09/2020

Ik zit nu op pagina 87 of zo, en ik vrees dat ik het opgeef. Met iedere pagina wordt mijn zin om Proust zelf te lezen kleiner. Dat kan niet de bedoeling zijn. Ik krijg meer en meer de indruk dat Proust geen groot schrijver was, maar een miezerige zeurpiet, een kleinzerige aansteller. Eerst dacht ik nog: Ach, als bedlectuur, ter afwisseling van Alvaro Mutis voor wie ik klaarwakker moet zijn, kan het wel, maar nee, ik vind het niks.
Ik herinner me dat ik jaren geleden, toen De Botton pas begon te publiceren, ook al iets van hem gelezen heb en dat ik toen ook niet snapte waar al die lovende woorden vandaan kwamen. Ik mag dus gerust zijn: ik heb hem een tweede kans gegeven, veel jaren later, maar hij ligt mij niet. Eindelijk nog eens iets voor een boekenzwerfkastje, en ik doe er vast iemand anders een plezier mee.

Lees meer

Door Annemie Van Aken

op 19/07/2018

Met veel humor naar de andere kant van het leven kijken. Een aanrader.

Lees meer

Door Arijs Araste

op 03/05/2018

Ben ik van overtuigd dat na deze boek zal men anders naar de wereld en het leven kijken , veel plezier 😊

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief