De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Rivieren

Door Martin Michael Driessen

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
Zoals rivieren door een landschap slingeren, zo meanderen rivieren door de levens van de hoofdpersonen van de drie beeldschone novellen die in dit boek verzameld zijn. De Main en de Rijn vormen de levens van twee vlottervrienden
in de late negentiende en begin twintigste eeuw, waarin klassenverschillen en broodroof leidend zijn.
Een Bretonse beek vormt de grens van het land van twee Franse families, hugenoot en katholiek, die al eeuwen in heftige rivaliteit leven. Het is een huiveringwekkende twistgeschiedenis van grote treurigheid en schoonheid.
De hedendaags acteur die op een kanotocht in de Ardennen een catharsis zoekt voor zijn gefnuikte kunstenaarsleven en zijn niet te stuiten alcoholisme, ervaart een hellevaart zonder weerga.
Men stapt nooit twee keer in dezelfde rivier: men leest nooit tweemaal een gelijke Driessen.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Katelijne Beheydt

op 11/10/2018

Taalkundig een dikke vette onderscheiding. De verhalen zelf vond ik minder. De eerste twee konden me niet zo boeien, maar het derde vond ik subliem. Het had gerust een roman mogen zijn!

Lees meer

Door Michel Verdonck

op 14/06/2018

Ik vond het eerste en derde verhaal veruit de interessantste. Bij het tweede verhaal kon ik me niks voorstellen, het was zo ver van mijn bed, totaal oninteressant, teveel metaforen, vergezocht... Had dit het eerste geweest, dan had ik niet verder gelezen. Het is dankzij de 2 andere dat het boek voor mij nog 3 sterren waard is. En gelukkig ook alle drie kort, een Driessen van 400 bladzijden zou teveel van het goede zijn geweest.

Lees meer

Door Marc Vermeersch

op 24/05/2018

Absoluut topboek. Prachtige, meeslepende verhalen in een heldere taal.

Lees meer

Door Mariejeanne Van Steen

op 15/05/2018

Drie novellen,neergeschreven in beeldende taal,voeren je mee op en langs rivieren.
De tijd, glijdt mee langs de oevers.
-Een alcoholist,Driessen,vangt de tocht aan,tracht tot bezinning te komen,het drinken over boord te gooien...maar of het hem lukt,moet je zelf ontdekken.Zijn tocht op de Marne,in de Aisne ,langs de meanderende rivier,krijgt nog verrassende wending.
-Twee jonge vrienden,Konrad en Julius,in een tijd waar vlotters nog boomstammen voeren langs Duitse rivieren,hebben elk hun dromen....kunnen ze deze waarmaken...
- In een derde verhaal, laaien vetes en verliefdheden op,tussen twee families, met verschillende achtergrond,langs de grens van een beek,die haar bedding met de tijd verlegt..
-Laat je meevoeren in deze verhalen,en levens,in werelden ,filmisch neergeschreven .

Lees meer

Door Freek De Smedt

op 06/05/2018

Drie rivieren, drie verhalen. Lees zolang je wil!

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief