De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Meneer Wilder en ik

Door Jonathan Coe

Waardering
Jouw waardering
Succesvol toegevoegd
In de zomer van 1977 vertrekt de naïeve jonge vrouw Calista om op wereldreis te gaan. Via de Verenigde Staten komt ze terecht op een Grieks eiland dat wordt omgebouwd tot een filmset. Bij toeval werkt ze daar voor de fameuze regisseur Billy Wilder, over wie ze zo goed als niets weet. Maar de tijd die ze doorbrengt in dit luxueuze, onbekende oord zal haar voor altijd veranderen.Terwijl Calista geniet van het avontuur, realiseert Wilder zich dat zijn carrière zo goed als voorbij is. Niet langer geliefd in Hollywood heeft hij zijn nieuwe film laten financieren door Duitse producenten. Wanneer Calista hem volgt naar München voor het filmen van wat extra scènes, wordt ze deelgenoot van Wilders duistere familiegeschiedenis.

Meneer Wilder en ik is zowel een tedere coming-of-ageroman als een portret van een van de meest intrigerende mensen uit de
filmwereld. De Britse meesterverteller Jonathan Coe schrijft meeslepend over het verstrijken van de tijd en roem, over het belang van familie, en de gevaarlijke aantrekkingskracht van nostalgie.

Wat anderen schrijven over dit boek

Door Koen Rommel

op 05/01/2022

Prachtig, vlot leesbaar boek. Een echte'pageturner'...
Interessant qua opbouw èn inhoud. Het'scenario' halverwege het boek vond ik schitterend gevonden.
Deed me ook nieuwsgierig worden naar de figuur Billy Wilder. Ik vond het een heel mooi boek.

Lees meer

Door Marc Dilliën

op 13/05/2021

Als Jonathan Coe een boek schrijft, zijn de verwachtingen groot. Bij iemand die mooie romans heeft afgeleverd zoals recentelijk nog "Klein Engeland" hoopt de lezer op prachtig leesvoer.
Mij heeft zijn laatste werk maar matig kunnen boeien, in tegendeel, nooit heeft dit boek qua inhoud noch qua vorm mij als lezer uitgedaagd.

En er zit wel veel potentieel in het verhaal: ouder worden, wat uit de mode en aandacht geraken, zich vastklampen aan het verleden....en toch steeds opnieuw creatief willen scoren.

Dit boek zal wel gerangschikt worden als vlot leesbaar, voor mij wat te vlot, wat te weinig ambitie om echt door te dringen in de wereld van de filmindustrie.
Wat mij nog meer stoort, is de schrijfstijl die soms bijna schoolopstelachtig aandoet, nergens mooie beeldspraak, nergens oneliners, nergens een lange zin waarbij de lezer even halt houdt om opnieuw te smaken.

Dit is maar een persoonlijke mening, laat dit niemand tegenhouden dit boek te lezen alsook de vorige romans van deze bekende auteur.

Lees meer
Schrijf je mening over dit boek. (Je voornaam & achternaam worden getoond)
Geef je waardering:

Uw recensie werd succesvol toegevoegd

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief